Zgjidhja per problemet tona diabetike jemi vetem ne diabetiket !!!

Eshte me mire kur e pranojme “Diabetin” dhe te nisim te flasim per problemet dhe shqetesimet qe ne ndajme me Familjaret, Doktoret, Pacientet, Infermjeret dhe me Miqte qe na rrethojne apo te mbyllemi ne vetvete ne shtepi dhe te nisim te vuajme nga mendimet me te ndryshme per “Diabetin”.

Ne bote nuk quhet me semundje! Kjo gje vjen nga mireqenia  dhe perkushtimi qe vende ose shtete te ndryshme tregojne dhe investojne per kete komunitet.

Ne per dite perballemi me problemet nga me te ndryshme qe na veshtiresojne te pa munduren ne jeten tone dhe ate te familjareve tane, qe e kane te pa mundur te ndalin shkaterimin qe vjen gradualisht.

Te qenurit me diabet nuk do te thote qe ske te drejte te arsimoesh, nuk do te thote te ngelesh i pa pune, nuk do te thote se nuk kemi te drejte te argetoemi apo te leme gjera pa shijuar dhe jetuar si gjithe shoket qe na rrethojne. Do doja qe kjo sipermarje qe une po shkruaj sot si pacient diabetik te kete shtrirje sa me te gjere qe te lehtesojme jetesen e diabetikeve te tjere.

Une njof vetem gjysmat e problemeve qe ne hasemi per dite te cilat jane: strisha, aget insulinike, problem madhor eshte  ndryshimi i mjekimit me insulin, drejtimi i berjes se analizave pa fund neper klinika private per faktin se ne shtet nuk ka aparatura ose specialistet e duhur, problem tjeter eshte pergatitja e dokumentave 2 here ne vit per te dale ne kemp si invalid, dhe ne fund te gjitha keto permblidhen  ne nje PENSION minimal per problemet jetesore qe ne mbartim!

Probleme te tjera jane:

  • Ngritja e ambjenteve te pa kendshme nga persona te ulet ne mendime per diabetin si ne pune dhe ne ambjente te tjera. Do te kisha deshire qe te behej kusht per firmat per punesimin tone dhe te kishte lehtesime ne baze te numrit te punesimit te njerzve si ne nevoje keto firma.
  • Ndihmese ne arsimim nga stafi mesuesis dhe petakogjik.

Per dite zgjidhjen e kurimit te diabetit mund ta kerkojme ne doktore por zgjidhjen e problemeve te ndryshme mund te na rekomandojne pacientet me pervoje ne kete fushe, sepse jemi ne ata qe po vuajme nga rrethanat e ndryshme dhe me mundime kemi haritur ti zgjidhim

Gjithmon kam patur deshire qe te ndaj eksperiencen time si diabetik me personat qe nuk e njohin diabetin pasojat dhe vullnetin per ta kuruar ate.
Do doja te ndanim eksperiencat, problemet te gjithe sebashku ne adresen shfrdiabetike@gmail.com

Kjo adres do te perfaqesoj nje grup te cilet do jene diabetike familjarët apo persona që shfaqin interesimin e tyre kurnder diabetit…

Faleminderit

Pacient qe prej 22-vjetesh

Print Friendly, PDF & Email