VIZITË NË SHPELLËN E PËLLUMBASVE

Fundjava na gjeti përsëri me një aktivitet shumë të bukur të organizuar nga ne Shoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet. Në kuadër të projektit për sensibilizimin e të rinjve me diabet për të bërë një jetë aktive dhe aktivitet fizik në mënyrë që të menaxhohet sa më mirë sheqeri i tyre në gjak. Gjithashtu kjo është një mënyrë e mirë për të bërë bashkë shumë persona me diabet duke bërë të mundur shkëmbimin e ideve dhe eksperiencave. Të mësosh nga të tjerët është gjithmonë një ide shumë e mirë.

Nisja u bë sic do herë, pas një kafe të mëngjesit, si gjithmonë pa sheqer, disa me makinat e tyre personale dhe disa me transportin urban të zonës. Duke qenë se masat anticovid janë ende në fuqi dhe shumica e personave me diabet janë të pavaksinuar në zbatuam cdo protokoll të mundshëm për të mos rrezikuar shëndetin.

Koha ishte e favorshme dhe e ngrohtë. Për të shkuar tek shpella eshtë një shteg mjaft piktoresk në mes të natyrës së gjelbër.

Shpella e Pëllumbasit

Në këtë vend llogaritet të kenë jetuar paraardhësit që në periudhën e hershme diku 10.000 vjet më parë. Me studimet arkeologjike është vërtetuar se në këtë kohë është përdorur teknika e krijimit të zjarrit si dhe të veglave të para primitive dhe të atyre më të zhvilluara. Kjo shpellë hynë ndër gjashtë shpellat artistike të njohura për ekzistencën e tyre në Evropë. Shpella ndodhet 350 metra mbi nivelin e detit dhe formon një tunel diku 70-80 metra të gjatë. Për herë të parë kjo shpellë është vizituar në vitin 1995 nga specialistë të Shoqatës Didaktike Shkencore Speleologjike Shqiptare.

Gjatë rrugës kishim nevojë shumë për ndalesa sepse shumë prej nesh kishte kohë pa aktivitet dhe disa ishim dhe pas covid.

Rreth ores 13:00 do konsumuam  dreken midis ajrit të pastër dhe duke medituar me bukurit e natyrës së fshatit Pëllumbas. Si gjithmonë gjatë drekës ne diskutojmë edhe për llogaritjen e karbohidrateve ku është një mundësi shumë e mirë për të rinjtë e grupit të mësojnë nga ata me më shumë experiencë.

Koha kaloi dhe ne kishim shijuar një nga bukuritë më të vecanta afër Tiranës. Kur u kthyem u ndie pak lodhja por edhe kënaqësia ishte shumë e madhe.

SHFRD ju mirëpret në aktivitete të tjera akoma më të bukura.

logo
Falenderoni në vencanti në mundësimin e të gjitha këtyre temave: Bordi i Çështjeve të Mira, i përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë

Per me teper fotografi kliko:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=www.diabet.al&set=a.3918252578288594

Print Friendly, PDF & Email
SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakDEPISTIM
Artikulli tjetërDiabeti dhe kolesteroli