Unë kam diabet; nuk më ka diabeti mua ! – nga Ian Tonge

Në këtë kartolinë globale, dëgjojmë historine e Ian i cili u diagnostikua me diabet kur ishte vetëm dy vjeç. Kohët kanë ndryshuar që atëherë, dhe me këtë, menaxhimi i diabetit dhe teknologjitë. Ian reflekton për këto ndryshime dhe ndryshimet e mëdha në jetën e tij që e kanë sjellë këtu.

Emri im është Ian. Unë jam 63 vjeç dhe kam diabet të tipit 1, të diagnostikuar në kohë shumë të ndryshme nga ai në të cilin jetojmë sot. Ngurtësia që pritej nga administrimi i diabetit ishte e padobishme dhe më bëri të lehtë për të shtyrë kufijtë si një fëmijë shumë i ri. Këto kohë ishin gjithashtu koha kur mungonte çdo formë e menaxhimit efektiv. Shpesh njerëzit me diabet të sapodiagnostikuar do të kishin një të ardhme të mbushur me premtime për më shumë mjerim. Edhe unë isha në humbje për të kuptuar se si arrita të shmang një të ardhme të tillë.

Një gjë ishte e sigurt; Unë gjithmonë isha i vendosur të dilja atje dhe të mos lejoja asgjë të më ndalonte të arrija objektivat e mia. Përderisa kam respektuar gjithnjë diabetin tim, nuk do ta lejoja që të kalonte mbi ambiciet e mia.

Në vijim të ekzaminimit tim të fundit të retinopatisë, unë u kënaqa kur u informova se kisha  profilin e syrit të dikujt pa diabet ’! Konsulenti i përfshirë në këtë ekzaminim u mahnit; me sa duket, ai kurrë nuk kishte hasur në një diabetik kaq të gjatë, me zero komplikime dhe çështje që lidhen normalisht me të tilla raste!

Ishte në këtë pike pikerisht koha  që vendosa se duhej ta tregoja historinë time për pjesën tjetër të botës së diabetit dhe më gjerë. Kjo u tërhoq nga një detaj i thjeshtë shtesë që e bëri historinë time gjithnjë e më të mahnitshme; ju lutemi lejoni një shpjegim të shkurtër këtu:

Në vitin 1985 u përfshiva në një aksident për të cilin kurrë nuk pritej të mbijetoja, diabetik apo jo. Sa njerëz keni dëgjuar që mbijetuan duke qenë jashtë makinës së tyre dhe duke u goditur me kokë nga një makinë që udhëtonte me mbi 80 mph? Shtë më pak se 1 në 10 shanse që do të mbijetoni kur goditeni nga një makinë duke bërë 40 km / orë (65 km / orë). Imagjinoni që.

Përveç kësaj, unë kam jetuar një jetë të mbushur me argëtim, emocionuese, të këndshme dhe të suksesshme deri në këtë pikë. E tëra që dua të bëj tani është të tregoj të tjerëve se sa e thjeshtë ka qenë për mua të kem një jetë kaq të mrekullueshme. Edhe kur shumica e kohes ndonjehere  është shpenzuar bashkangjitur me diabetin tim të tipit 1. Unë besoj se duke ndarë kujtimet e mia, do të jem në gjendje t’u tregoj të tjerëve vetëm atë që mund të bëhet!

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira

Print Friendly, PDF & Email