Unë jetoj për të sfiduar luftën e vërtetë të Diabetit…

Ishte data 20 gusht 2004, pamja e fytyrës së pediatrit, një vështrim që më tha se gjithçka do të ishte në rregull, por kjo nuk ngeli me aq.
Ditët në vetvete janë një turbullirë, por kjo ditë ishte ajo që më kujtohet më shumë. Ekipi i pediatërve dhe endokrinologëve pediatrik që morën përsipër kujdesin tim pas diagnozës me diabetin e tipit 1, kanë ndihmuar në formimin e personit që jam tani dhe që unë dëshiroj të jem.

Si një student i vitit të katërt “Mjekësi” me diabet të tipit 1, unë jam përballur me sfida të shumta gjatë rrugës, por unë jam vazhdimisht i ndërgjegjshëm për forcën dhe elasticitetin e trupit të njeriut dhe psikologjinë njerëzore.

Një nga profesorët e mi më të mire më tha se duhet t’iu tregoja të tjerëve që të luftonin gjithmonë për shëndetin e tyre.

Këto dy fjalë kanë vazhduar të rezonojnë mbi mua, jo vetëm në studimet e mia, por në jetën time personale dhe në luftën time kundër diabetit.

Meqë glukometri im lexon 45 në orën 2 të mëngjesit, më kujtohet që të luftoj kundër hipoglicemisë me sa më shumë lëng frutash ose sa më shumë tableta glukoze siç duhet.

Pra, për ta mbylluar unë po ju them se sado të fortatë jenë sprovat dhe vështirësitë që sjell Diabeti , ju duhet të luftoni në çdomoment.

Print Friendly, PDF & Email