Udhëzues për prindërit që duan ta mbajnë nën kontroll me qetësi diabetin e fëmijëve të vetë

kids_guide_al_web02 copy Çfarë do të gjesh brenda:

 

 

Kthimi në shkollë                             04
Aktiviteti fizik dhe loja                    08

Festat                                               12

Fjetja jashtë shtëpisë                     16

Ngrënia jashtë shtëpisë                  20
kids_guide_al_web04 copy

 

 

 

UDHËZUES PËR PRINDËRIT QË DUAN T’I RISJELLIN NË JETËN E PËRDITSHME FËMIJËT E VET ME DIABET

 

Fëmijët janë fëmijë; ndodh që dikush prej tyre të jetë me diabet.
Por diagnoza e diabetit për fëmijën tënd mund të të japë ndjesinë që gjithçka tashmë ka ndryshuar.
Në fillim, gjërat që pjesa më e madhe e familjarëve dhe fëmijëve i konsideron më se të natyrshme – të shkuarit në shkollë, nëpër ditëlindje, të fjeturit në shtëpinë e shokëve – mund t’i tmerrojnë familjarët e fëmijëve të cilëve iu është diagnostikuar diabeti.
Ishte më pak e ndërlikuar kur liheshin fëmijët në sport apo në kursin e kërcimit dhe shkohej të merreshin pas një ore.
Kur shkohej për darkë jashtë shtëpisë me familjen zakonisht kjo do të thoshte që do të kishte më pak kokëçarje sesa nëse hahej në shtëpi.
Fëmijët me diabet mund të jetojnë një jetë kuptimplotë dhe të lumtur kur familja e tyre kupton që mjafton paksa më shumë planifi kim dhe përgatitje.
Ky udhëzues do të të paraqesë ngjarje e raste të zakonshme – si p.sh. të çosh fëmijën tënd në shkollë e ta dërgosh në një festë – dhe do të të ofrojë sugjerime që do të ndihmojnë ty dhe fëmijën tënd t’i riktheheni jetës së përditshme duke u ndjerë të përgatitur e plot besim.

Në pjesën e prapme të këtij libërthi do të gjesh sugjerime të rëndësishme mbi si të përgatitësh për fëmijën tënd një çantë dore apo shpine me të gjitha gjërat që i shërbejnë për diabetin e tij.

Capture

 

kids_guide_al_web07 copy

 

CaptureCapture1Capture2Capture4Capture6     Capture

 

Capture1

 

kids_guide_al_web15 copy

 

Capture Capture1 Capture2 Capture4 Capture5 Capture6kids_guide_al_web22 copyCapture

Print Friendly, PDF & Email