Udhëtim ne Kanionin e Holtës

E diela e fundit e muajit korrik u zhvillua aktiviteti i rradhes me anetare e vullnetare te SHFRD.

Zgjedhja e kesaj here ishte Kanioni i Holtes qe ndodhet rreth 1 ore e 45 minuta me makine larg qytetit te Tiranes.

Te gjithe anetaret kishin marre porosite e duhura per mjetet qe nevojiteshin per te kryer kete aktivitet si: rroba banjo, kepuce uji, krem per mbrojtjen nga dielli, syze, kapele etj., sigursht pa harruar dhe kujdesin per aparatet per matjen e glicemive dhe insulinat.

Ecja dhe ne disa vende notimi zgjaten reth dy ore vajtje-ardhje. Kanioni i Holtës shtrihet përgjatë 3 kilometrave, me shpatet e luginës që arrijnë deri në 100-150 m dhe me thellësi të ujit që shkon deri në 3 m. Kanioni ka shpate të thepisura të mbushura me shpella karstike, gjithashtu të veçantë kanionin e bëjnë burimet e shumta termale, me ngjyrë të kaltër, të kristaltë.

Pasi te gjithe shijuan keto ore nen magjine e Kanionit te Holtes, duke u lare ne pellgjet me uje sulfuror, duke krijuar kujtime nepermjet fotove e videove, rruges per ne kthim u konsumua dreka ne nje restorant me nje pamje gjjthashtu fanatastike.

Te gjithe u shprehen se kaluan nje eksperience te mrekullueshme dhe mezi presin aktivitetin e rradhes. Aktivitete te tilla per anetaret dhe vullnetaret jane nje promovim shume i mire i aktivitetit fizik dhe te mirave qe ai sjell jo vetem per nje diabetik, por per cdo njeri.


Ky aktivitet u mundësua nga #Lotaria_Kombëtare dhe #Bordi_i_Ceshtjeve_te_Mira


On the last Sunday of July, an activity was held by the members and the volunteers of the Organization of Children and Youth with Diabetes.

The choice this time was the Holta Canyon which is about 1 hour and 45 minutes by car away from the city of Tirana.

All members had received appropriate instructions on the tools needed to carry out for this activity such as: bathing suits, water shoes, sunscreen cream, hats, etc., and of course without forgetting the insulin and the measuring devices for blood sugar.

The walk and in some places the swimming takes about two hours total trip. The Holta Canyon stretches for 3 kilometers, with valley slopes reaching up to 100-150 m and water depths reaching up to 3 m. The canyon has steep slopes filled with karst caves, also unique to the canyon are the numerous thermal, blue, crystalline springs.

After everyone enjoyed these hours under the magic of the Holt Canyon, bathing in the sulfur-filled pools, creating memories through photos and videos, in the return trip they consumed lunch in a restaurant that had also a wonderful view.

All said that they had a great experience and look forward to the next activity. Such activities for members and volunteers are a very good promotion of physical activity and the benefits it brings, not only to a diabetic but to everyone.

This activity was enabled by # National Lottery and # The Board of Good Matters

Print Friendly, PDF & Email