Të qënit aktiv me diabet

Të qënit aktiv është një pjesë e rëndësishme e mënyrës së jetesës, dhe veçanërisht për ata që kanë diabet. Edhe një aktivitet i vogël shtesë mund të ketë shumë përfitime, të tilla si përmirësimi i ndjeshmërisë së insulinës, përmirësimi i ndjenjës së mirëqenies, kontrollimi i peshës, reduktimi i rreziqeve të kancerit dhe problemeve të zemrës, si dhe forcimi i kockave dhe i muskujve.

Sa aktivitet duhet të bëj? Çdo aktivitet shtesë që mund të përshtatesh në ditën tënde është një plus. Niveli minimal i rekomanduar i aktivitetit është 30 minuta, të paktën 5 ditë në javë. Fëmijët duhet të synojnë të paktën një orë në ditë. British Heart Foundation rekomandon që të marrim 10.000 hapa në ditë për të nxitur një zemër të shëndetshme; kjo është e barabartë me rreth 5 milje.

Çfarë quajmë si aktivitet? Aktiviteti llogaritet si diçka që do të shkurtojë ritmin e zemrës tuaj pak. Kjo mund të përfshijë një nga të mëposhtmet: 1.një shëtitje të shpejtë 2.ngjitje të shkallëve 3.pazar (jo pazar në internet) 4.kopshtari 5.punët e shtëpisë 6.vallëzim 7.yoga, pilates, tai chi 8.sporte aktive

Motivimi drejt të qenit më aktiv Disa njerëz e kanë të vështirë të angazhohen për të qenë më aktive duke cituar se nuk kanë kohë të mjaftueshme si një nga arsyet. Përderisa aktiviteti përfshin disa investime të kohës, në një periudhë më të gjatë kohore, një aktivitet ose stërvitje pak mund të ndihmojë në çlirimin e kohës si dhe në sigurimin e më shumë vitaliteti. Aktiviteti lejon trurin të funksionojë më mirë dhe mund të ndihmojë në sjelljet e detyrueshme të cilat mund të çojnë në kohën tuaj duke u shpenzuar më mirë. Termi trupi i shëndetshëm, mendja e shëndoshë është e vërtetë.

Aktiviteti dhe problemet e zemrës Njerëzit me probleme të zemrës ekzistuese mund të kenë nevojë të shmangin aktivitete veçanërisht të fuqishme, siç janë ngritja e peshave dhe stërvitja e fuqishme aerobike siç është vrapimi. Çdo aktivitet që përfshin ngritjen e shpejtë mund gjithashtu të shmanget. Nëse keni probleme kardiovaskulare, ekipi juaj shëndetësor mund të ofrojë këshilla se cilat aktivitete do të jenë më të përshtatshme.

Print Friendly, PDF & Email
SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakDiabeti dhe alkooli
Artikulli tjetërDiarrea dhe Diabeti