STUDIM I DYTË PËR  DËMTIMIN  E  SYVE  TEK  PERSONAT  ME  DIABET 

Tab e kostos se analizave te syritSTUDIM  I  DYTË  I  SHOQATËS  SË  FËMIJËVE  DHE  TË  RINJVE  ME  DIABE           duke  filluar  me  1.000 Llekë/Analiza  deri  në  111.200 Lekë/Analizat

Kontroll, Matje tensioni, fundoskopi   3.000 LEKË

Fushë Vizive                                        1.000 LEKË

FFA,      Aniografi digital                     12.000 LEKË     

OCT,     Tomografia optike e syrit      11.200 LEKË

Laser seanca                                      12.000 LEKË

YAG LASER,                                         14.000 LEKË

Katarakt,                                              25.000 LEKË

heqjen e kataraktit dhe zëvendësimin e refraksionit në lenten intrakulare     

TRAJTIMET:                  

Avastine,                                           18.000 LEKË

Triamcinolon,                                     15.000 LEKË

Në  TOTAL                                         111.000 LEKË

 

 

Sqarim:          Çmimet e analizave janë marë në sektorin shtetëror për aq analiza sa mund të egazminohen në spitalin e Tiranës dhe pjesa që ngelet në klinika të ndryshme private.

 

Por nuk duhen neglizhuar dhe dëmtimet e zemrës, trurit, veshkës, nervave dhe prerjet e gjymtyrëve nga diabet.

 

Pjesa më e madhe e jona ka dëmtime të syve duke u shoqëruar me ulje të shikimit dhe përfunduar me verbimin 100% nga diabeti

 

Diferanca, kostot  sipas kritereve dhe këshillat nga mjek endokrinolog, plus barën e kostos së dëmtimit të syrit vetëm shton vlerat shpenzuese të personave me diabet dhe familjarëve.

 

Po Ju bëjmë me dije se shtetit i shtohet dhe bara e kujdestarisë së personit me aftësi të kufizuar në shikim veçmas ndihmës sociale

Në total kostoja shpenzuese e shtetit duke theksuar organet kopetente për 1 person me diabet të cilit nuk i plotësojmë kriteret dhe këshillat për mjekim dhe analiza arrihet shumë e lartë.

Të cilat do të ketë pasoja në ngritjen e taksave të ndryshme që janë të përfshirë pa përjashtim e gjithë shoqëria Shqiptar. Me një përfundim se diabeti është gjithëpërfshirës.

 

Sipas situatës së ngritur po ju drejtojmë disa pyetje në lidhje më çështjet e syrit diabetikë:

  • Do arrij shteti jonë të mbulojë gjithë dëmtimet që vinë si pasojë e mos menaxhimit dhe rimbursimit të medikamenteve plus analizat për diabetin.
  • Ku të shkojmë për të marë një zgjidhje?
  • Kujt tja kërkojmë një zgjidhje efektive?

A ka do një strategji për këtë çështje, të formës paketë të deleguar në klinika private?

 

“Unë mund të duroj gjithçka që mund të më rezervojë jeta, përveçse një gjë: verbërinë. Këtë s’kam për ta pranuar kurrë!”

Print Friendly, PDF & Email