STRISH ( PËR MATJE GLUKOZE NË URINË )

s

Te njerzit normal, pothuajse asnjëherë nuk gjendet glukozë në urinë. Kjo sepse sa kohë që niveli i glicemisë është brenda kufijve normale, veshkat nuk lejojnë që glukoza të dalë në urinë. kur niveli i glicemisë rritet shumë, sikur se ndodh tek të sëmurët me diabet, niveli i saj e kalon “pragun” e veshkave dhe glukoza fillon të dalë dhe të eleminohet me anë të urinës. Pra niveli më i madh i glicemisë që duron veshkat për të mbajtur glukozën është deri në 180mgr%. Dhe kjo gjë matet me strishat e glukozës që në Shqipëri nuk ekzistojnë pa le të rimbursohen nga shteti

551501_385201704927050_1193840368_n 562544_385201944927026_2092942332_n

Print Friendly, PDF & Email
SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakHORMONI  GLUKAGON
Artikulli tjetërLANCETA