SI TE MESOJME KARBOHIDRATET

Një nga faktorët kryesorë për një menaxhim të mirë të diabetit është ushqyerja e shëndetshme dhe sigurisht sasia e kontrolluar e karbohidrateve. Për një diabetik është shumë e rëndësishme të dijë të llogarisë përmbajtjen e karbohidrateve në një sasi të caktuar ushqimi. Me ndihmën e mjekes endokrinologe Esmeralda Cela u zhvillua seminari i parë me një grup të rinjsh me Diabet Tip 1 për të mësuar llogaritjen e raportit insulinë-karbohidrate dhe faktorin e korrigjimit për nivele të ndryshme të glicemisë. Këto seminare do të vazhdojnë derisa pacientët pjesëmarrës të kenë marrë njohuritë e mjaftueshme për të kontrolluar lëvizjen e insulinës në varësi të karbohidrateve që konsumojnë.

Falenderojmë për mundësinë e këtij aktiviteti Lotarinë Kombëtare dhe Bordin e Cështjeve të Mira.

Print Friendly, PDF & Email