Si ndikon mjalti te diabetikët

Mjalti është ëmbëlsuesi më natyral dhe më i shëndetshëm i natyrës.

Ai është përdorur për qindra e mijëra vite.

Në thelb, mjalti është sheqer e kjo i shtyn disa njerëz, veçanërisht diabetikët, të qëndrojnë larg tij.

Mjalti ka në përmbajtjen e tij ujë por edhe sasi të vogla të vitaminave, mineraleve dhe antioksidantëve.

Kjo përmbajtje është e gjitha në varësi të llojit të mjaltit.

Si ndikon mjalti te niveli i sheqerit në gjak dhe insulina

Ndikimi i mjaltit në nivelin e sheqerit në gjak është më pozitiv se ai i sheqerit.

Sipas studimeve, 60 minuta pas konsumit të mjaltit niveli i sheqerit në gjak bie më shpejt se pas konsumit të sheqerit.

Shkencëtarët zbuluan se ndikimi i mjaltit në nivelin e sheqerit në gjak ishte shumë herë më i vogël se ai i sheqerit.

Për pacientët që vuajnë nga diabeti i tipit 1, ndikimi i mjaltit në sheqerin në gjak ishte shumë herë më i ulët.

Përfshirja e mjaltit në regjimin ushqimor të një diabetiku, përmirëson nivelet afatshkurtra të sheqerit në gjak.

Megjithatë, në rast se një diabetik konsumon edhe mjaltë edhe sheqer, nivelet afatgjata të sheqerit në gjak rriten.

Mjalti me ngjyrë të errët, siç është mjalti i gështenjës, është një burim i mirë antioksidantësh të cilët e mbrojnë trupin nga sëmundjet.

Në çdo rast në varësi të medikamenteve që merrni, këshillohet të mos e teproni me sasinë.

Gjysmë luge çaji me mjaltë mund ta përzieni me kos ose me kanellë, ose në çaj.

logo
Falenderoni në vencanti në mundësimin e të gjitha këtyre temave: Bordi i Çështjeve të Mira, i përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë
Print Friendly, PDF & Email