Si funksionojnë Insulinat me veprim të gjatë në kontrollin e Diabetit?

Insulina me veprim të gjatë
Këto janë insulina me veprim të gjatë që kanë një efekt të ngadaltë (1 orë pas injektimit), dhe kohëzgjatje më të gjatë (24 orë më shumë)

Lantus
– Ky lloj i insulinës injektohet një herë ose dy herë në ditë, në mëngjes ose në mbrëmje dhe ka një periudhë efekt prej 24 orësh.
– Në diabetikët tipi1 shkon në kombinim me insulina me veprim të shkurtër dhe mbulon natën dhe periudhën midis ngrënies.
– Ruajeni në 2 -8 gradë që mos të ngrijë, pas përdorimit në temperaturën e dhomës për 28 ditë

Lantus

Levemir
– Insulinë me një periudhë veprimi deri në 24 orë.
– Injektohet një herë ose dy herë në ditë, në varësi të terapisë së përshkruar (në mëngjes dhe në mbrëmje).
– Ruajeni në 2-8 ° C.
– Pas përdorimit, ai mund të ruhet për 42 ditë në temperaturën e dhomës.

Levemir

Insulatard
– Fillon me 90 minuta dhe zgjat deri në 10 orë pas injektimit.
– Përdoret kryesisht në kombinim me Actrapid që punon gjatë ditës sepse ajo ka një efekt më të gjatë se insulinat e tjera me efekt të shkurtër.
– Ruajeni në një temperaturë prej 2-8 ° C dhe pas përdorimit për 6 javë në një temperaturë deri në 30 °.

Insulatard

Toujeo
– Insulinë që përmban 3 herë më shumë insulinë në 1ml se insulina standarde.
– Ajo injektohet një herë në ditë (në mëngjes ose në mbrëmje).
– Efekti është më i gjatë se 24 orë.

Toujeo

Tresiba
– Një insulinë e re që ka filluar përdoret shpesh.
– Efekti është më i gjatë se 24 orë dhe jep fleksibilitet pasi që është e mundur të zhvendoset koha e injektimit për 8 orë në krahasim me ditën e mëparshme.
– Injektohet një herë në ditë (mëngjes ose mbrëmje)

Tresiba

NovoMix 30
– I përket një lloji të veçantë të insulinës së përzier.
– Ajo përmban 30% të një insuline me veprim të shkurtër që zgjat 10-20 minuta dhe funksionon 3-5 orë pas injektimit dhe 70% të insulinës që vepron gjatë.
– Kjo lejon veprim të shpejtë të insulinës me veprim të zgjatur gjatë ditës .
– Ruhet në 2-8 gradë pas hapjas për 28 ditë në temperaturën e dhomës.
– Ekziston në kombinim 70% e veprimit të shkurtër dhe 30% të veprimit të gjatë.

NovoMix 30
Print Friendly, PDF & Email