RRUGËTIMI QË DUHET TË NDJEK NJË PERSON ME DIABET PËR TË NDRYSHUAR OSE SHTUAR NUMRIN E INSULINAVE

 

  1. Sfida nis nga mjeku i familjes duke u konsultuar me të dhe duke marrë një rekomandim për tek endokrinologu.

 

  1. Shkohet tek mjeku endokrinolog me rekomandim, i cili fillimisht të jep vetëm insulinën Humane

 

  • Insulina Humane po hiqet nga qarkullimi nga shtetet Europiane për faktin e efekteve anësore dhe Hipoglicemisë.
  • Insulina më efektive është ajo Analoge të cilën këta mjekë e rimbursojnë vetëm në rastet kur pacienti me diabet ka komplikacione dhe dëmtime të tjera (efekti i insulinës Analoge është se nuk sjell Hipoglicemi dhe e sjell pacintin me afër normales HB1Ac).

 

  1. Nqs duhet më tepër insulinë mjeku endokrinolog i rrethit të drejton në spitalin e QSUT me një shkresë të përgatitur, qoftë dhe për një penë insuline të vetme.

 

  1. Ardhja në Tiranë e shoqëron pacientin së bashku me humbjen financiare dhe stresin e spitaleve. Me mbritjen në spital duhet të regjistrohesh në regjistrin e konsultës për tek mjeku endokrinolog.

 

  1. Pastaj vjen pritja në rradhë ku do merret konfirmimi i cili është thjeshtë një firmë miratimi, nga

 

  1. Pasi merret kërkesa bashkë me dokumentat e tjera që duhet ti dërgosh në një godinë tjetër brenda spitalit dhe aty merr thjeshtë një vulë në 3-shkresa të njëjta ku do ti dërgosh:

1-kopje shkrese tek mjeku i familjes.

2-kopje shkrese tek mjeku endokrinolog.

3-kopje shkrese ISKSH-ja e rrethit, e cila të jep fletë tjetër aprovuese.

 

  1. Ky miratim kërkon një ditë kohë dhe mund të merret vetëm pas 24 orësh.
Print Friendly, PDF & Email