Pse është e rëndësishme të ndryshoni majat e insulinave(Aget) per cdo matje

Sa shpesh i ndërroni gjilpërat(aget e insulines) ? Ne e pyetëm komunitetin me diabet  të Afrikës së Jugut  së fundmi, dhe u habitëm nga përgjigjet. Shumica e njerëzve i ndryshojnë gjilpërat vetëm kur mund të ndiejnë se ato nuk po cpojne me fare ose vetem kur nderrojne insulinen. Por aget në të vërtetë supozohet të ndryshohen me çdo injeksion!

Pse është e rëndësishme të ndërroni majat e insulinave ?

Ka gjithnjë e më shumë dëshmi se ripërdorimi i një ageje mund të shkaktojë mikro-traumë dhe të çojë në lipohipertrofi (gunga dhe fryrje  nën lëkurë) në vendet e injektimit.

Ndryshimi i ages tuaj ofron përfitime të tilla si:

• Injeksione më pak të dhimbshme

• Më pak dëmtime të lëkurës në vendin e injektimit

• Ulja e rrezikut per infeksione bakteriale

Çfarë ndodh me aget nëse janë të vjetra?

Aget bëhen të mprehta sapo të përdoren. Shikoni këtë pamje të frikshme të një ageje që është ripërdorur – shikoni sa e mprehtë është!

 Sa herë duhet të përdorni një maje insulin(age)?

Gjilpërat janë vetëm për përdorim të vetëm, kështu që një gjilpërë duhet të përdoret vetëm një herë.

A ka rëndësi teknika e injeksionit?

Meqenëse aget insulinës janë të dizajnuara me trashësinë e lëkurës , nuk është ide e mirë të injektohet përmes veshjeve. Mund të çojë gjithashtu në mavijosje, veshje të ndotura me gjak dhe ndotje të gjilpërës, sepse rrobat nuk janë sterile. Pra, nuk është një ide e mirë!

logo
Falenderoni në vencanti në mundësimin e të gjitha këtyre temave: Bordi i Çështjeve të Mira, i përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë
Print Friendly, PDF & Email