Prindërit që jetojnë me sfidën e Diabetit Tip 1…

Ndonjëherë një diagnozë e diabetit mund të duket sikur jeta juaj mund të marrë një kthesë tjetër.

Dikur isha një fëmijë me Diabet tip 1.

Unë jam tani një nënë e tre fëmijëve që mund të tregojë disa informacione dhe këshilla se çfarë kalon një prind.

Ndjeva sikur kjo sëmundje kishte marrë kontroll mbi trupin dhe mendjen time, në atë kohë të paktën. Ndjehesha krejtësisht e dobësuar. Isha e zemëruar, e lënduar, e frikësuar.

Duke qenë kaq e re dhe naive, asgjë nuk ndihej më reale. Ju mund të thoni diçka, “do të vrasësh veten”, “do të përfundoni me gjymtyrët tuaja të prera”, ose ndonjë taktikë të frikësimit që mund të imagjinohet. Ajo thjesht nuk më bëri ballë. Nuk më interesonte. Ose mund të dukej sikur nuk më interesonte.

Por thellë unë kam shumë kujdes. Më kujtohet ajo që njerëzit mendonin për mua. Më kujtohet se nuk isha duke jetuar jetën që dikur isha. Ishte sikur po jetoja në një makth që nuk mund të zgjohesha kurrë.

Por unë u zgjova (fatmirësisht). Kuptova që isha në kohën time dhe duhet të bëhesha e forte.

Mos e humbni besimin.

Kjo periudhë kohore dhe pikëllimi do të kalojë. Pra, mos mendoni se situata juaj është ndonjë gabimi i juaji. Por është diçka që mund të kaloni së bashku me diabetin tuaj T1.

Ju do të bëheni më të fortë për shkak të kësaj.

Mendoni për këtë. Çfarë është kjo diagnozë, kjo sëmundje që përpiqet t’ju mësojë? Nuk ka për qëllim të të thyejë, por të të bëjë që personi më i fortë të jetë i mundur. Ju u zgjodhë të kujdeseni për një diabet tip 1 për një arsye. Cilado qoftë arsyeja që është, një gjë është e sigurtë, ky i zgjedhur është një luftëtar.

Qëndroni transparente, dëgjoni, vëzhgoni, jini të vetëdijshëm.

Lidhja që krijoni me Diabet Tip 1 do të bëhet më e fuqishme që ka qenë ndonjëherë. Ju jeni një edukator, një ofrues, një strehë e sigurt.

Ju duhet të ndiheni të vlerësuar, të nevojshëm.

Lërini lotët kur është e nevojshme, dhe vazhdoni, si gjithmonë.

Merrnikohë për veten tuaj, gjeni mbështetjen tuaj .

Print Friendly, PDF & Email