Per te diagnostikuarit me diabet kohët e fundit

Eshte e lehte te mendosh “i shkreti” une pas nje diagnoze te madhe siç eshte Diabeti Tip 1.
Mendimet e tua kane tendencen te jene te keqija dhe ti humbet e behesh konfuz.
Ditet ishin te veshtira per t’ja dale ne fillim. Po beja kerkime intensive, lexoja cdo liber dhe artikull qe mund te gjeja. E gjeta veten edhe me shume te zhytur ne mendimet e mia. Po kaloja nje periudhe te erret dhe e dija qe duhet te beja nje ndryshim te madh. Ne jemi ata, te cilet u zgjodhen midis shume personave per t’u kujdesur ne nje menyre me te veçante per veten tone. Dhe për të menduar për këtë, ne jemi duke marrë rolin e një prej organeve tona jetësore, nuk është diçka qe duhet marrë lehtë.
Diabeti me të vërtetë ju shtyn të rriteni dhe të përballeni me frikën tuaj. Mënyra më e mirë për të kuptuar se çfarë superfuqie keni është të arrini tek ata që perballen me të njëjtën gjë që ju keni. Ata gjithmonë do të kenë këshilla për t’ju dhënë, përmirësime për të bërë, ose thjesht të dëgjojnë kur keni nevojë për dikë qe te jete atje për ju.
Kështu që e thellova përfshirjen time me komunitetin diabetik. Fillova të arrij tek njerëzit e diagnostikuar rishtas. Kam gjetur rehati në ndarjen e përvojave të mia dhe fjalët ngushëlluese për t’i bërë të tjerët të ndjehen më mirë, kur asgjë nuk po i ngrinte.
Dhe sa më shumë i ndava përvojat dhe mendimet e mia, aq më i qetë u bëra me veten time. Tani, njerëzit më shikojnë dhe gjëja e fundit që ata mendojnë është se unë jam një diabetik. Kjo është për shkak se qëndrimi juaj është pjesa më e rëndësishme nga të gjitha.
Duhet te shtireni deri sa ta bëni, dhe nga ana tjetër do të frymëzoni të tjerët.
Të diagnostikohesh me diabet nuk është një tranzicion i lehtë. Prindërve që e lexojnë këtë, ne ju falenderojme që keni qëndruar me fëmijët tuaj pa marrë parasysh asgje. Disa ditë ata do t’ju mbajne qëndrim, ose do ju kthehen me ulërima, do të thotë gjëra sepse sheqeri i tyre në gjak është jashtë kontrollit. Nuk është faji i tyre, ka kaq shumë zhgënjim që qëndron prapa mureve të kësaj gjendje. Duket e lehtë për kalimtarin që kurrë nuk nguron të nxjerrë një koment si, “mund të ishte shumë më keq!”, Por ju e dini më mirë.
Për diabetikët që e lexojnë këtë, mos u dorëzoni kurrë.
Ju jeni duke bere me te miren tuaj. Dhe ne jemi kaq krenarë për ju. Ju meritoni mirenjohje!

Personat me diabet që e lexojnë këtë, mos u dorëzoni kurrë. Ju jeni duke bere me te miren tuaj. Dhe ne jemi kaq krenarë për ju. Ju meritoni mirenjohje!

Print Friendly, PDF & Email