Për çdo luftëtar që lufton Diabetin, kjo është për ju

 

Hej luftëtar Unë vetëm dua të them që po bën të mahnitëshmen! Edhe në ditët që ndiheni të dobët. Ditët që ndiheni të lodhur. Ditët që mendoni se keni pasur mjaft. Dobësia juaj dhe madje edhe te metat tuaja ju bëjnë të fortë. Ju bëjne të fuqishëm, elastik, të pandalshëm.

Ju keni bërë deri tani. Dua të them se sa larg keni ardhur!

Nëse ju jeni diagnostikuar për një ditë – një javë – 1 vit-5 vjet – 20 vjet, ju jeni duke mundur të gjitha sfidat kundër jush heroikisht. Ju vazhdoni të mbani peshën e botës në shpatullat tuaja ditë e natë me hirin dhe përulësinë aq të thellë.

Mos lejoni që këta numra të çmendur që tregojnë në matësin e sheqerit në gjak të dekurajojnë ju nga suksesi juaj.

Unë jam i sigurt që mund të shihni të paktën një numër “të lartë” ose “të ulët” sot. Nëse po, vazhdoni të shkoni. Nëse jo, vazhdoni të shkoni. Sido që të jetë, ju jeni duke fituar sepse nuk lejoni që diabeti t’ju ndalojë të jetoni.

Ato shpime që krijojnë ato plagë? Epo, ato tregojnë një histori.

Një histori rreth asaj se si zgjoheni çdo ditë për të luftuar të njëjtet demonë që ju lënë aq të lodhur nga një natë më parë. Ju kurrë nuk duhet të keni turp sepse kjo do të thotë që ju jeni më të fortë se diabeti dhe keni provën për të treguar për të.

Herën tjetër që shkon për të marrë insulinën tënde – thjesht e di se nuk je vetëm.

Përpiquni të mos lejoni që frika t’ju tronditë dhe ta zvogëloni frymën tuaj. Kjo është një sfidë tepër e vështirë dhe e frikshme. Ku nuk e dini gjithmonë se çfarë ka përpara. Por juve ju është dhënë forca për t’u përballur me këtë sfidë. Vetëm merrni një moment dhe mrekullohuni në atë dhuratë të mahnitshme e cila është që jeni të gjallë. Të jesh gjithçka që mund të jesh. Shko tregoni botës se si jetoni përtej kësaj sëmundje, sepse nuk ju përcakton.

Pyesni veten sot “Si mund ta përdorni këtë aftësi të kufizuara për të fuqizuar të tjerët?”

Si mund ta ktheni një negativ në një pozitiv? “Jini të guximshëm sa ta ngrini zërin tuaj. Flisni për çfarë ka rëndësi, flisni për të tjerët që nuk kanë një zë. Ji drita në errësirën e dikujt. Përdoreni këtë si një thirrje më të lartë për atë që ka një qëllim në luftën tuaj dhe gjithçka që kaloni. Merrni frenat – sepse sot e keni këtë!

Ju jeni i mrekullueshëm.

Ju jeni heroik.

Ju jeni një luftëtar.

CopyRight: https://thediabeticjourney.com/to-every-warrior-battling-diabetes/

Print Friendly, PDF & Email