Nuk jeni Ju, është Diabeti !

“BEEP BEEP BEEP BEEP” Është koha të rregulloj nivelin e  sheqerit në gjak,  tashmë është ora 2 e mëngjesit dhe unë duhet të jem pothuajse zgjuar deri në orën 3. Kjo është pothuajse ngjarja e natës me gruan time prej katër vjetësh. Ajo është një lloj diabetike. Gjë që do të thotë se pankreasi i saj dështoi në një moshë të re.

Pra, pse është ky një problem kaq i madh në jetën tonë të përditshme? Kjo nuk lë shumë hapësirë për një natë të qetë. Sidoqoftë, duhet të jemi vigjilentë për situatën e saj se sa të pavetëdijshëm .

Unë punoj diku nga 45-55 orë në javë, si ushtarak. Kur jam në shërbim është gjëja më e thjeshtë, të bësh një telefonatë, derisa të dëgjosh se zëri është e vetmja gjë që ndalon panikun.

Më shumë se zhgënjyes, Tipi i parë i Diabetit është i frikshëm. Unë kam parë tregimet horror të burrave që u nisën për në punë, nuk kishin dëgjuar asgjë  nga gruaja e tyre gjatë gjithë ditës, për të gjetur atë, atë natë pa ndjenja. Unë vazhdimisht e gjej veten duke dashur të kërkoj falje për të, për sa i zemëruar apo i mërzitur kam qenë në disa raste me të, bazuar në diçka që ajo ka pak kontroll.

Nëse mund t’i them diçka gruas time tani, unë të dua. Unë nuk dua të dukem gjithmonë i irrituar me ty, sepse dua që ju të jeni të shëndetshëm dhe unë jam i kënaqur.

Print Friendly, PDF & Email