Niveli i sheqerit në gjak mund të luhatet për shumë arsye

Niveli im i sheqerit në gjak është i lartë edhe pse unë mbaj një dietë të qëndrueshme dhe bë aktivitet fizik rregullisht. Cili mund të jetë shkaku?

Disa faktorë mund të kontribuojnë në sheqerin e lartë të gjakut (hiperglicemia) tek njerëzit me diabet, duke përfshirë ushqimin dhe zgjedhjen e aktivitetit fizik, disa medikamente, dhe duke lënë mënjanë ose duke mos marrë ilaçe të mjaftueshme për uljen e glukozës. Përveç kësaj, sëmundjet, dëmtimet, kirurgjia, stresi, menstruoza dhe menopauza mund të ndikojnë në nivelin e sheqerit në gjak.

Stresi fizik ose emocional shkakton çlirimin e hormoneve që mund të shkaktojnë nivele të larta të sheqerit në gjak. Për gratë, menstruacionet dhe menopauza shkaktojnë ndryshime hormonale që ndikojnë në nivelin e sheqerit në gjak.

Testimi i rregullt i sheqerit në gjak do të ekspozojë modelet dhe do t’ju ndihmojë ju dhe ekipin tuaj të kujdesit shëndetësor për të kontrolluar diabetin tuaj. Nëse keni hiperglikemi të vazhdueshme, bisedoni me ekipin tuaj për rregullimin e trajtimit tuaj të diabetit.

Print Friendly, PDF & Email