Nick Callas

Për Nick Callas — një komedian i ngritur që ka krijuar karikaturat e shkurtra për Comedy Central asnjë temë nuk është jashtë kufijve. “’Është një lloj qëllimi, të shkojmë në vende të ndryshme dhe të përpiqemi të dalim në skajin tjetër me një perspektivë të re,” thotë ai.

Kur ai u diagnostikua me diabet tip 1 në moshën 6, Nick shqetësohej se do ta kishte atë një objektiv për ta ngacmuar. Ai ishte vetëm derisa ai ndoqi kampin e diabetit dhe filloi të dalë nga guaska e tij, duke u lidhur me fëmijët e tjerë për gjendjen e tyre të përbashkët. “Ne bëmë shaka për gjithçka, përfshirë diabetin, vetëm sepse ishte diçka që të gjithë e kishim të përbashkët,” thotë ai. “Ishte e pashmangshme.”

Një këshilltar kampi bëri një parashikim. “Ai më tha që do të bëhem një komedian një ditë,” thotë Nick. Dhe kjo është saktësisht ajo që ndodhi. Përveç aktrimit dhe shkrimit, 26-vjeçari udhëton në vend me një arsenal të gjerë materialesh. Ai bwn humor me cwshtje tw caktuara pwr diabetikwt, madje edhe me se sa pa kuptim është të ndiheni të sikletosur nga pajisjet e diabetit. “Njerëzit janë aq të fiksuar me teknologjinë e tyre, kur gjithçka që e përdorin është të ndjehen keq me veten e tyre në Instagram,” thotë ai. “Ndërkohë, unë jam duke rregulluar në mënyrë autonome një krijim të hormonit nga shtrëngimi i rripit tim.”

Por ka të bëjë më shumë sesa t’i bësh njerëzit të qeshin. “Menaxhimi i diabetit bëhet më i lehtë kur nuk ndjehet si fundi i botës suaj,” thotë ai. “Shaka të mira mund t’i heqin dhëmbët nga çdo gjë.”

  1. Një atlet me Diabet Tip 1 gjen mbështetje te çiklizmi

Ryan Fix ishte gjithmonë një djalë aktiv, duke marrë pjesë në një sërë sportesh, duke përfshirë volejbollin, basketbollin dhe ngritjen e peshave. Diabeti ishte gjëja më e largët nga mendja e tij. Por në vitin 2010, në moshën 33 vjeç, mjeku i tij dha një diagnozë befasuese atë të diabetit tip 1. “Ai mund të kishte thënë që kisha malarje dhe do ta pranoja më mirë,” thotë Fix, një menaxher i lartë i projektit në eBay.

Pasi morri lajmin, Fix kaloi në një lloj mohimi. “Mendova se mund ta ktheja atë nëse e vë trupin tim në gjendje ekstreme stërvitje,” thotë ai, megjithëse ka kohë që e kuptoi se nuk mund ta zhbëjë diabetin e tij tip 1.

Ai kënaqej me biçikletë malore, por kjo përfshinte vozitjen në shtigje të largëta jashtë vendlindjes së tij San Jose, California, duke e bërë tepër të vështirë për një aktivitet të përditshëm. Sidoqoftë, biçikleta në rrugë dukej si alternativa e përsosur.

Pas një kërkimi të shpejtë në internet, Fix zbuloi Team Red, bashkësia e çiklizmit e Shoqatës Amerikane të Diabetit (ADA). “Vendosa të provoj një udhëtim rrugor me ta dhe u zvarritem,” thotë ai. Këto udhëtime të hershme e prezantuan atë me çiklistë të tjerë me diabet, njerëz me të cilët mund të lidhej. “Ata më shtynë në kufijtë e mi gjatë asaj faze fillestare të çiklizmit.” Vetëm gjashtë muaj pas diagnozës së tij diabet tip 1, Fix mori pjesë në Tour de Cure® e tij të parë.

Ngjarja bashkon çiklistët së bashku për të ndihmuar në mbledhjen e parave për studimin dhe edukimin e diabetit. (Megjithëse Step Out® Ëalk for Stop Diabetes® është ecja e nënshkrimit të ADA-së, shumica e ngjarjeve Tour përfshijnë një komponent për vrapuesit dhe ecësit.) Kushdo mund të regjistrohet në një nga 47 ngjarjet e Tour de Cure të zhvilluara në të gjithë vendin dhe pastaj të rekrutojë miq dhe familje për të dhuruar ose bashkuar ata në udhëtim. Pjesëmarrësve me diabet, të njohur si Red Riders, u jepen fanellat speciale për tu veshur gjatë kësaj ngjarje.

Këtë vit do të shënojë Tour-in e pestë të Fiks. Ndërsa ai vlerëson miqësinë e hipjes me të tjerët që kanë diabet dhe i kuptojnë sfidat e tij, ai fshehurazi e do kur kalon një çiklist pa diabet. “Ju kaloni dikë, dhe ata mund të shikojnë fanellën tuaj dhe të mendojnë, “Oh, unë thjesht u kalova nga një person me diabet,” thotë Fix. “Kjo është pjesa më e mirë për mua – të tregoj që një person me diabet tip 1 nuk është i ndryshëm nga kushdo tjetër që udhëton atje”.

Vitin e kaluar, Fix bëri një rrugë 100 milje nëpër male afër Luginës së Silikonit. Tani ai ka një qëllim të ri çiklizmi. “Mundohem të siguroj që të plotësoj 1.000 milje në vit,” thotë ai. “Për mua, ka të bëjë me qëndrueshmërinë.” Ndërsa ai nuk mund të kthejë diabetin, kjo qëndrueshmëri ka një përfitim anësor: Ai është më i aftë të përmbushë qëllimet e tij për të mbajtur në norma sheqerin në gjak.

Print Friendly, PDF & Email