Ngjitje ne malin e Velecikut

Shoqata e Femijeve dhe te Rinjve me Diabet organizoi nje ngjitje ne malin e Veleçikut, ne Malsi te Madhe.

Anetaret e shoqates ia dolen me sukses te gjithe te arrijne majen e Veleçikut ne lartesine 1727 m, te mbuluar nga debora, ne nje reliev te veshtire e plot shkembinj.

Gjate rruges u bene disa pushime per te monitoruar glicemine, per te rregulluar frymemarrjen e per te konsumuar disa minivakte.

Maja e malit te ofronte nje pamje te mrekullueshme, ku dukeshin qe nga Bjeshket e Namuna deri tek Liqeni i Shkodres.
Kthehemi nga Veleçiku me pozitive, optimiste dhe me premtimin qe aktivitete te tilla do na shoqerojne ne vitin qe po vjen. #diabetinukmekufizon

Ky aktivitet u mundësua nga #Lotaria_Kombëtare dhe #Bordi_i_Ceshtjeve_te_Mira ne bashkepunim me Shoqaten e Bjeshketareve dhe Alpinisteve Tirane

Per me teper foto klikoni ne linkun

https://www.facebook.com/pg/www.diabet.al/photos/?tab=album&album_id=2621165051330693

The Association of Children and Youth with Diabetes organized a climb on the Velecik Mountain. The members of the association successfully managed to reach the summit of Velichik at an elevation of 1727 m, covered by snow, in a difficult terrain full of rocks.
There were some breaks along the way to monitor glycemia, regulate breathing and consume some minivacts. The top of the mountain offered a magnificent view, where you can see “Bjeshket e Namuna” and the Lake of Shkodra.
We returned from Velecik with a positive, optimistic promise that such activities will accompany us in the coming year.

#diabetesdoesntstopme

This event was made possible by the #National Lottery and #Board of Good Affais and in collaboration with the Association of Mountaineers and Climbers of Tirana

Print Friendly, PDF & Email