Këshilla për t’u kujdesur për mirëmbajtjen e pajisjeve që ndihmojnë në kontrollin e diabetit

               Jini të sjellshëm me matësin tuaj të glukozës.

               Meqenëse aparati juaj luan një rol jetësor në menaxhimin e diabetit, sigurohuni që të kujdeseni mirë për të. Kjo do të thotë që nuk duhet ta ekspozoni kurrë në temperatura ekstreme, pavarësisht nëse kjo mund të jetë i temperature shumë e ulet, ose nxehtësia e lartë. Nëse mbani një aparat të glukozës në makinën tuaj, sigurohuni që ta hiqni atë nëse parashikohet mot shumë i nxehtë ose i ftohtë. 

               Mbani të sigurt fishat për matjen e glicemisë.

               Siç e di  çdokush me diabet, por jo vetëm fishat janë një mjet shumë i kushtueshëm, por shumë i dobishëm për menaxhimin e diabetit. Duhet të mbroni investimet tuaja në përputhje me rrethanat, pra kurrë mos i lini fishat tuaja të ekspozuara në temperatura ekstreme dhe gjithmonë mbyllni kapakun e një kutie fishash. Mbajtja e kapakut të mbyllur në çdo kohë do të mbrojë integritetin e fishave, dhe gjithashtu do të mbaje larg lagështinë dhe papastërtitë. 

               Mbajeni insulinën tuaj të freskët — por jo të ngrirë.

               Ekspozimi i insulinës tuaj në nxehtësi ekstreme sigurisht që do ta shkatërrojë atë, kështu që sigurohuni t’i mbani penat e insulinës në frigorifer. Nuk do të kishte asnje problem nëse i mbani me vete gjatë ditës, për aq kohë sa jeni të kujdesshëm për t’i mbajtur ato larg nga rrezet e diellit direkte dhe t’i mbani në një mjedis të freskët. Nga ana tjetër, në frigorifer asnjëherë mos e ruani insulinën pranë një pakete akulli të ngrirë – ngrirja e insulinës gjithashtu do të shkatërrojë efikasitetin e saj. Ndërsa gjatë ditëve të nxehta sigurohuni që të përdorni çanta të posaçme freskuese për t’i marrë insulinat me vete në plazh ose kur dilni. 

               Bëhuni të organizuar.

               Pavarësisht nëse keni diabet tip 1 ose tip 2, ruajtja e mjekimit tuaj rregullisht jo vetëm që do t’ju ndihmojë të gjeni më lehtë gjërat tuaja, por ato gjithashtu do ta bëjnë menaxhimin e diabetit tuaj pak më të parashikueshëm. Nëse mundeni, caktoni një sirtar në kuzhinën tuaj (ose një vend tjetër të sigurt në shtëpinë tuaj) për ruajtjen e penave (qe mund të jetë dhe frigoriferi në varësi të temperaturave), fishave të testimit të sheqerit, pambukut, alkoolit, lancetave dhe furnizimeve të tjera. Organizatorët e sirtarëve të shitura për në zyra ose dyqanet e furnizimit artizanal mund të përdoren për të ndarë në mënyrë të përshtatshme këto sende dhe t’i bëjnë ato lehtësisht të arritshme.

Print Friendly, PDF & Email