Kam pasur një çrregullim me të ngrënin.

Unë kam qenë në mëdyshje për ta ndarë hapur këtë histori me ju , por po e bëj për faktin që dhe ju të mësoni nga kjo.

Çrregullimi i ngrënies që kisha, njihet si Diabulimi në një person me diabet (zakonisht diabet tip 1).

Rritja me diabetin e tipit 1 në shkollën e mesme ishte e vështirë. Beteja më e madhe që kisha ishte me “Veten”. Të gjithë më ngacmonin në shkollë.

Kam luftuar me humbjen e peshës dhe në shkollën e mesme e kam krahasuar veten me bashkëmoshatarët e mi. Asgjë nuk është më e keqe se të jesh e mbërthyer në një trup që nuk dëshiron të jesh. Në moshën 19 vjeçare kisha mjaft që më  urrenin. U ndjeva e dëshpëruar. Fillova të manipuloj insulinën time për të humbur peshë. E dija se ishte gabim. Mendova për atë që mund të bëja që të ndihesha më mirë me veten time. Por kjo nuk e ndreq problemin. Pesha ime nuk ishte problemi, ishte mungesa ime e vetë dashurisë.

Në moshën 19 vjeçare, unë u zhvendosa me të dashurin tim në atë kohë. Ne erdhëm te një njeri i moshuar në 50-at e tij të quajtur Xhon që jetonte disa apartamente larg. Unë besoj se ai ishte një bekim. Ai gjithashtu kishte diabetin e tipit 1 që nga mosha 11 vjeçare. Dhe ai ndodhi të jetë thirrja e zgjimit që më nevojitej në atë kohë.

Ai kishte probleme në këmbë. Ai më shpjegoi menaxhimin e tij të dobët për shumë vite, për të mos kontrolluar sheqerin në gjak, duke ngrënë çdo gjë që donte pa marrë insulinën dhe tani rezultat ishte humbja e këmbës dhe dializës së veshkave.

Ndërlikimet e tij dhe fatkeqësitë ishin shumë të dhimbshme. Më vjen mirë që e takova këtë njeri dhe më zgjoi në realitet. Ai mund të jetë shembulli që më shpëtoi.

Unë duhet ta çmoj trupin dhe jetën që kam, në vend që ta shkatërroj atë në mënyrë aktive. Asgjë nuk është e përsosur, jeta nuk është e përsosur…nuk e dimë se çfarë sjell e nesërmja …prandaj duhet ta jetojmë jetën me besim në vetvete dhe të sigurt në rrugën drejt të ardhmes. Nuk ka pilulë magjike, është pranimi i gabimeve të mia dhe kuptimi se kjo më bën mua të di kush jam.

Print Friendly, PDF & Email