Injektimi i Insulinës në Publik

Subjekti i injektimit në publik ndan opinionin – zakonisht nga njerëzit pa diabet. Megjithëse duke parë dikë që injekton në publik është i rrallë, një numër i madh prej nesh e injektojnë në publik. Çelësi është të sigurohemi që jemi të matur dhe të sigurohemi që të minimizojmë çdo rrezik për veten ose për të tjerët. Përderisa ne po flasim për insulinën, të njëjtat rregulla të përgjithshme mund të zbatohen edhe për ilaçe të tjera të injektuara, siç janë mimetikët e inkretineve (përfshirë Byetta dhe Victoza).

A eshte injektimi ne publik një problem për të tjerët? Njerëzit në Forumin e Diabetit në përgjithësi deklarojnë se injektimi në një vend publik zakonisht nuk është problem dhe se vetëm herë pas here do të shkaktojë një reagim te të tjerët. Vlen të jeni të vetëdijshëm se disa njerëz rreth jush mund të kenë fobi ndaj gjilpërave, kështu që është mirë të jeni sa më të matur sa mundeni, sidomos për njerëzit që nuk njihni mirë.

Dhoma private për injeksione Në disa raste, ju mund të dëshironi të kërkoni të përdorni një zonë private për të bere një injeksion. Për shkaqe shëndetësore dhe sigurie disa institucione mund të kërkojnë që injektimet të bëhen në një zonë private, për të parandaluar plotësisht rrezikun që dikush tjetër të futet aksidentalisht. Shembuj të vendeve të tilla përfshijnë: Vendet e punës Shkollat Kolegje Nëse kjo nuk shkakton shumë shqetësime, mund të jetë më mirë që të përputhet. Nëse, megjithatë, ata ju kërkojnë të përdorni një tualet, kjo mund të paraqesë rrezik për shëndetin për ju, në mënyrë që të përpiqeni të rregulloni një kompromis më të mirë. Nëse keni probleme me marrjen e injektimit në një vend pune ose studimi, një anëtar i ekipit tuaj të diabetit mund të jetë në gjendje t’ju ofrojë këshilla ose mbështetje.

Sigurohuni që të keni mjaft hapësirë ​​dhe dritë për të injektuar Natyrisht mos injekto nëse mund të jetë e rrezikshme për ju ose për të tjerët. Sigurohuni që ju keni të garantuar mjaft hapësirë ​​për të injektuar kështu që ju të mos rrezikoni. Sigurohuni që jeni në një zonë të ndriçuar mirë, pasi kjo do ta bëjë injektimin më të lehtë.

Injektimi gjatë udhëtimit Është më mirë të shmangni injektimin në një automjet në lëvizje në rast se automjeti duhet të frenojë papritur. Injektimi në një aeroplan mund të jetë i mundur, por është e mençur të kontrollohet me ekuipazhin e kabinës nëse ekziston ndonjë mundësi e turbullirave. Sigurohuni që keni hapësirë ​​të mjaftueshme për të kryer injektimin. Ekuipazhi i kabinës mund të jetë në gjendje t’ju ofrojë një vend me më shumë hapësirë ​​për të kryer injektimin.

Gjithmonë hidhni gjilpërat në mënyrë të përshtatshme Çdo gjilpërë ose shiringe e përdorur duhet të hidhet në mënyrë të përshtatshme. Nëse ndodheni në publik, gjeni një mënyrë për të mbajtur me vete shiringat ose shiringat e përdorura, në mënyrë që t’i hidhni ato në një kuti. Gjilpërat dhe shiringat e përdorura llogariten si mbetje biologjike dhe nuk duhet të hidhen kurrë në kazanët e mbeturinave.

Print Friendly, PDF & Email