Idetë e ushtrimeve në natyrë për diabetin – që duhet ti beni ne te ardhmen.

Berja  ushtrimeve është një pjesë e rëndësishme e menaxhimit të diabetit. Vera është koha e përkryer për të dalë jashtë dhe për të gjetur një aktivitet që në të vërtetë kënaqeni. Këtu janë idetë tona të preferuara për të lëvizur, plus çfarë të paketojmë.

Berja e aktivitetit fizik është një pjesë thelbësore e menaxhimit të diabetit dhe mbajtjes së një stili jetese të shëndetshëm. Por nuk keni pse të vraponi 10 milje ose të godisni palestrën. Qëllimi përfundimtar është të lëvizni më shumë. Do të jeni më të suksesshëm – dhe ka më shumë të ngjarë t’i përmbaheni qëllimeve tuaja të stërvitjes – nëse gjeni një “stërvitje” që ju pëlqen në të vërtetë. Vera është koha e përkryer për të dalë jashtë dhe për të gjetur një hobi të jashtëm që ju pëlqen zemra, kështu që stërvitjet tuaja bëhen diçka për të cilën po prisni.

Cfarë të paketosh me vete:

Ndërsa shkoni jashtë, mos harroni gjërat thelbësore! Sigurohuni që të paketoni:

• Uje

• Matësin tuaj te glukozes

• Një burim i glukozës (të tilla si pllakat e glukozës Dex4 ose Xhel glukozës Transcend oral ose lengje te ndryshme)

• Vishni një ID që ju identifikon si një person me diabet, të tilla si një gjerdan, byzylyk ose etiketë këpucësh

1. Bëni një shëtitje ne natyrë

Kur ishte hera e fundit që u nisët për në pyll? Shëtitjet me natyrën ofrojnë një shans për të qetësuar mendjen tuaj, për të ngritur shqisat tuaja dhe për të vëzhguar kafshët e egra lokale, ndërsa punoni në disa ushtrime. Kalimi i kohës në shtigje gjithashtu është treguar se përmirëson mirëqenien mendore dhe zvogëlon modelet negative të mendimit të lidhura me depresionin.

Edhe një ritëm i kohës së lirë llogaritet si ushtrim: një i rritur me 175 kile do të djeg mesatarisht 160 kalori në orë duke ecur me një ritëm të rastësishëm (2 milje në orë) dhe 300 kalori në orë duke ecur me një ritëm të shpejtë (3.5 milje në orë).

Gjeni shëtitje të drejtuara pranë jush përmes bibliotekës tuaj lokale ose parqeve të shtetit tuaj dhe faqes së internetit të reklamave

2. Shkoni Kayaking(lundrim)

Kayaking është një aktivitet i shkëlqyeshëm që kombinon trajnimet për kardio dhe rezistencë ndërsa ju lejon të shijoni qetësinë e ujit. Ju do të punoni shpatullat dhe grilat për të vozitur, dhe do të përdorni muskujt tuaj stabilizues thelbësorë për të qëndruar të ekuilibruar. (Mos u shqetësoni-kajakët e ndërtuar me qëndrueshmëri në mendje kanë pak rrezik të ndërpriteni!) Mos lejoni që natyra me ndikim të ulët të këtij aktiviteti të ujit t’ju mashtrojë: mesatarisht, një person prej 175 paundësh do të djegë rreth 200 kalori gjatë 30 minuta.

Mënyra më e lehtë për të filluar kayaking është të marrësh me qira një kajak nga një pikë nisjeje (shumë nisje madje do të të ndihmojnë të futesh në ujë

3. Shkoni për një udhëtim me biçikletë

 Ky aktivitet me ndikim të ulët është i sjellshëm me nyjet tuaja dhe i mirë për zemrën tuaj. Plus, pedalimi ve ne pune  disa grupe të mëdha të muskujve menjëherë, të cilat mund të ndihmojnë në rritjen e ndjeshmërisë së trupit tuaj ndaj insulinës. Tridhjetë minuta në shtigje ose rreth lagjes tuaj do të shpenzojë mesatarisht 158 ​​kalori për një person me 175 paund.

Nëse jeni i ri për biçikletë, ose jo mjaft i rehatshëm në dy rrota, provoni një biçikletë të palëvizshme në një palestër së pari për të praktikuar ekuilibrin tuaj. Kur të jeni gati për të goditur shtigjet, ne na pëlqen modeli i Specializuar me një vend të mbushur dhe goma të gjera që ofrojnë tërheqje shtesë dhe stabilitet

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email