Zgjidhja per problemet tona diabetike jemi vetem ne diabetiket !!!

Eshte me mire kur e pranojme "Diabetin" dhe te nisim te flasim per problemet dhe shqetesimet qe ne ndajme me Familjaret, Doktoret, Pacientet, Infermjeret...

« DIABETI MALLKIMI I SHEKULLIT TË RI »

Të flasësh për diabetin nuk është e vështirë, të gjithëve na ka qëlluar të dëgjoim dy tre gjëra për këtë sëmundje. Në gjuhën popullore...

Lancetat dhe testet e glicemisë për fëmijët me diabet

Komuniteti me diabet po has probleme të mëdha financiare, për shkak të mos rimbursimit të disa pajisjeve, apo mjeteve që u shërbejnë në jetën...

Aktivitet edukativ për fëmijët me diabet – Educational activities for children with diabetes

Aktiviteti u zhvillua në datë 04/05/2014, pranë ambjenteve të Kompleksit Turistik Dajti Ekspres. Qëllimi kryesor i këtij projekti ishte që fëmijët të informoheshin dhe të...

Kostoja mujore e një diabetiku

Në një intervistë për portalin Dielli.al, Toro ka sqaruar të gjitha sfidat që ka kjo kategori pacientësh, diskriminimin që iu bëhet në shoqëri, problemet...

Aktiviteti fizik dhe dieta, mënyrat më efikase për të shmangur diabetin

Neritan Gjergo  Në Shqipëri sot numërohen nga sistemi i sigurimeve shëndetësore rreth 60 mijë diabetikë, por realisht mund të jenë rreth 150 mijë të prekur...

Mjekët vënë alarmin: Diabeti po sulmon fëmijët, 800 raste

Krahas të rriturve diabeti po prek edhe fëmijët. Mjekët thonë se çdo vit diagnostikohen deri në 30 raste të reja të fëmijëve që janë...

Diabeti te fëmijët çdo vit regjistrohen 30 raste të reja

TIRANE- Rritja e numrit të fëmijëve të prekur nga diabeti është kthyer në një problem si për mjekët ashtu edhe për familjarët. Bluzat e...