Diabeti dhe Ushtrimet Fizike

Njerëzit me diabet inkurajohen të ushtrojnë rregullisht për kontroll më të mirë të sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e...

Fiasp® është një formulim i insulinës aspart me 2 ekscipientë të shtuar në tretësirë

FIASP Molekula aktive në Fiasp® është identike me NovoLog®. Formulimi Fiasp® përmban shtimin e Vitaminës...

Rekomandime për menaxhimin e diabetit gjatë Ramazanit

Eshtë vlerësuar se ka 1.1-1.5 miliardë myslimanë në të gjithë botën, që përbëjnë 18-25% të popullsisë botërore . Agjërimi gjatë Ramazanit, një...

Studimi per temperaturen ne te cilen duhet ruajtur insulina mund te radikalizoje menaxhimin e...

Studimi i ri mbi sigurine e temperatures së insulinës mund të ndryshojë lojën për ata që kanë diabet dhe jetojnë në vendet...

Udhezime mbi perdorimin e Insulines dhe temperatura e ruajtjes se saj

Insulina është një hormon i natyrshëm, ulës i glukozës, i përdorur nga shumë njerëz me diabet për të kontrolluar sheqerin në gjak....

Diabeti në shkollë

Shkolla nuk duhet të jetë një makth për fëmijën tuaj. Shumë fëmijë me diabet të tipit 1 dhe lloje të tjerë të...

Diabeti dhe ankthi

Ankthi mund të përkufizohet si një gjendje mendore e bazuar në frikë, e ndjerë normalisht si një gjendje emocionale shqetësuese e shoqëruar...

Ripërdorimi i majave te insulinës

Majat e stilolapsit të insulinës janë të destinuara vetëm për përdorim të vetëm, por dihet që një pjesë e konsiderueshme e njerëzve...