ARTIKUJT E FUNDIT

Sir Frederick Banting

100 vjet INSULINE

Kush e zbuloi insulinën? Dita Botërore e Diabetit shënon ditëlindjen e Sir Frederick Banting i cili, së bashku me shkencëtarët Charles Best, John Macleod dhe James Collip, duhet të...

Ndaje me ne historinë tënde me diabet…

Ndani një tregim me një temë të veçantë dhe përqendrohuni në mendjet që kanë të bëjnë me diabetin.* Duhet të përfshijë të paktën një fotografi *-OSE-Në Median Sociale (Facebook / Instagram) për përditësime më të...

DIABETI DHE PLAZHI

Vera është pothuajse këtu! Shtë një kohë argëtuese e ditëve më të gjata, motit më të ngrohtë dhe pushimeve në plazhet me diell. Pothuajse çdo familje pret të kalojë gjithë ditën në...

Nxehtësia dhe diabeti janë një kombinim i rrezikshëm

Nxehtësia ekstreme me diabet mund të jetë e rrezikshme. Nxehtësia e lartë ndikon në nivelet e glukozës në gjak. Kohët e fundit, nxehtësia ekstreme është raportuar në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë....

Temat në diabet.al

10 Gjërat që Njerëzit duhet të Kuptojnë Rreth Diabetit Tip 1, meqenëse të gjithë gabohen me disa fakte10 mënyra për t'u ushqyer shëndetshëm me Diabet10 sekrete për menaxhimin e ushqimit për...
INSULINA

Udhezues elementar per veprimitarin me mjekimin insuline

Vlerat normale të sheqerit duhet të jenë esëll nga 80 mg/ dl deri në 120mg/ dl dhe dy orë pas ngrënies deri në 140mg/dl deri në 160mg/dl

UDHËTIM NË SHISHTAVEC (KUKËS) / JOURNEY TO SHISHTAVEC (KUKËS)

Aktiviteti i radhës me anëtarët e Shoqatës së fëmijëvë dhe te rinjve me diabet në bashkëpunim me SHoqatën e Bjeshkëtarëve dhe Alpinistëve të Tiranës udhëtuam për në zonën turistike të Shishtavecit ....

Diabeti dhe shtatzënia

Diabeti mund të shkaktojë probleme gjatë shtatzënisë për gratë dhe foshnjat e tyre në zhvillim. Kontrolli i dobët i diabetit gjatë shtatzënisë rrit shanset për defekte të lindjes dhe probleme të tjera...

A është diarreja një simptomë e diabetit?

Diabeti ndodh kur trupi juaj nuk është në gjendje të prodhojë ose të përdorë insulinë. Insulina është një hormon që pankreasi juaj lëshon kur hani. Kjo i lejon qelizat tuaja të thithin...

Dieta & Diabeti Tipi 2

Roli i dietes eshte kritik ne kontrollin e sheqerit ne gjak dhe komplikacioneve qe diabeti i tipit 2 paraqet si psh., semundje kardiovaskulare dhe renale. Personi qe vuan nga semundja e diabetit...