Diabeti dhe kolesteroli

Nivelet e larta të kolesterolit mund të jenë një shenjë se jeni në rrezik më të lartë të sëmundjeve të zemrës dhe...

VIZITË NË “SHPELLËN E PËLLUMBASVE” / VISIT TO THE “SHPELLA E...

Fundjava na gjeti përsëri me një aktivitet shumë të bukur të organizuar nga ne Shoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet....

SHoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet ka zhvilluar aktivitetin...

SHoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet ka zhvilluar aktivitetin e radhës në shkollat artizanale të qytetit të Tiranës.

Diabeti dhe buzëqeshja juaj

A e dini se 29.1 milion njerëz që jetojnë në Shtetet e Bashkuara kanë diabet? Kjo është 9.3% e popullsisë. Përafërsisht 1.7...

Marrëdhënia midis insulinës dhe kaliumit

Çfarë është insulina? Insulina është një hormon natyror që prodhohet nga qelizat beta në pankreas. Ky hormon funksionon duke...

Diabeti dhe Ushtrimet Fizike

Njerëzit me diabet inkurajohen të ushtrojnë rregullisht për kontroll më të mirë të sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e...

Fiasp® është një formulim i insulinës aspart me 2 ekscipientë të...

FIASP Molekula aktive në Fiasp® është identike me NovoLog®. Formulimi Fiasp® përmban shtimin e Vitaminës...

Rekomandime për menaxhimin e diabetit gjatë Ramazanit

Eshtë vlerësuar se ka 1.1-1.5 miliardë myslimanë në të gjithë botën, që përbëjnë 18-25% të popullsisë botërore . Agjërimi gjatë Ramazanit, një...