ARTIKUJT E FUNDIT

100 vjet INSULINE

Kush e zbuloi insulinën? Dita Botërore e Diabetit shënon ditëlindjen e Sir Frederick Banting i cili, së bashku me...

Ndaje me ne historinë tënde me diabet…

Ndani një tregim me një temë të veçantë dhe përqendrohuni në mendjet që kanë të bëjnë me diabetin.* Duhet të përfshijë të paktën një...

Diabeti dhe kolesteroli

Nivelet e larta të kolesterolit mund të jenë një shenjë se jeni në rrezik më të lartë të sëmundjeve të zemrës dhe...

VIZITË NË SHPELLËN E PËLLUMBASVE

Fundjava na gjeti përsëri me një aktivitet shumë të bukur të organizuar nga ne Shoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet....

DEPISTIM

SHoqata e Fëmijëve dhe të Rinjve me Diabet ka zhvilluar aktivitetin e radhës në shkollat artizanale të qytetit të Tiranës.

Diabeti dhe buzëqeshja juaj

A e dini se 29.1 milion njerëz që jetojnë në Shtetet e Bashkuara kanë diabet? Kjo është 9.3% e popullsisë. Përafërsisht 1.7...

Marrëdhënia midis insulinës dhe kaliumit

Çfarë është insulina? Insulina është një hormon natyror që prodhohet nga qelizat beta në pankreas. Ky hormon funksionon duke...

Diabeti dhe Ushtrimet Fizike

Njerëzit me diabet inkurajohen të ushtrojnë rregullisht për kontroll më të mirë të sheqerit në gjak dhe për të zvogëluar rrezikun e...

Fiasp® është një formulim i insulinës aspart me 2 ekscipientë të...

FIASP Molekula aktive në Fiasp® është identike me NovoLog®. Formulimi Fiasp® përmban shtimin e Vitaminës...

Rekomandime për menaxhimin e diabetit gjatë Ramazanit

Eshtë vlerësuar se ka 1.1-1.5 miliardë myslimanë në të gjithë botën, që përbëjnë 18-25% të popullsisë botërore . Agjërimi gjatë Ramazanit, një...