Sir Frederick Banting

100 vjet INSULINE

Kush e zbuloi insulinën? Dita Botërore e Diabetit shënon ditëlindjen e Sir Frederick Banting i cili, së bashku me...

Ndaje me ne historinë tënde me diabet…

Ndani një tregim me një temë të veçantë dhe përqendrohuni në mendjet që kanë të bëjnë me diabetin.* Duhet të përfshijë të paktën një...

Çfarë është NovoRapid® dhe për çfarë përdoret

NovoRapid® është një insulinë moderne (analoge insuline) me efekt të shpejtë. Produktet moderne të insulinës janë versione...

Indikacionet dhe përdorimi për Apidra

Apidra Apidra është një insulinë me veprim të shpejtë (të shpejtë) që përdoret për të rriturit dhe fëmijët...

Çfarë është Lantus® (injeksion insulinë glargine) 100 Njësi / ml?

Recetë Lantus është një insulinë me veprim të gjatë që përdoret për të trajtuar të rriturit me...

Tresiba (Insulin Degludec)

Insulin degludec, i cili furnizohet me emrin tregtar Tresiba, është një insulinë bazale me veprim ultra të gjatë që mund të përdoret...

Fobi ndaj Gjilpërës – Tejkalimi i Frikës nga Gjilpërat

Për shumë njerëz me diabet, injeksionet janë thjesht një pjesë e domosdoshme e jetës. Megjithatë, për shumë, si të diagnostikuar rishtas dhe...

Brezi i vjetër po e perballon më mirë pandeminë...

Brezi i vjetër po përballet shumë më mirë me pandeminë COVID-19 sesa të rriturit e rinj, kanë treguar hulumtimet.

Qelizat Beta

Qelizat beta janë qeliza unike në pankreas që prodhojnë, ruajnë dhe çlirojnë hormonin e insulinës. Të vendosura në zonën...

Shërimi i ngadaltë i prerjeve dhe plagëve

Plagët ose prerjet që duhen më shumë se disa javë për t'u shëruar mund të infektohen dhe të kërkojnë trajtim mjekësor dhe...

Fisha diabeti online

Shoqata e pacientëve Fëmije dhe të Rinjë me Diabet punon për realizimin e objektivave të caktuara përmes: - Angazhimit për të promovuar...

Njohja e të sapo diagnostikuarve me diabet me Shoqatën e Fëmijëve...

Në vazhdim të programit që nisëm disa kohë më parë “Nje kafe me miq” që do të...

Ecje dhe vrapim në bregdetin e qytetit të Durrësit

Tashmë për anëtaret e Shoqatës së Fëmijëvë dhe të Rinjve me Diabet e diela është bërë një...

Kurë për diabetin? Studiuesit e Universitetit të Albertës besojnë se e...

Shkencëtarët në Universitetin e Alberta thonë se ata mund të kenë zbuluar një kurë për diabetin. Deri më tani,...

Pacientët me diabet dhe vaksina e COVID-19

Një studim i ri nga shkencëtarët në Itali tregon se një vaksinë COVID-19, kur të jetë në dispozicion (dhe me sa duket...

Këshilla kryesore për personat e sapo diagnostikuar me diabet

1. Duhet të dini  që zhvillimi i diabetit nuk përfaqëson një dështim personal. 2. Kujdesi për diabetin tuaj sa...

Diabeti dhe diskriminimi

Akti i Barazisë i vitit 2010 thotë që punëdhënësi juaj duhet të bëjë rregullime të arsyeshme për të parandaluar diskriminimin.

Diabeti dhe familja

Si çdo gjendje kronike, diabeti mund të ketë një ndikim në familjen e personit që ka sëmundjen. Ndihma dhe...

Numërimi i karbohidrateve – Çfarë është numërimi i karbohidrateve dhe si...

Numërimi i karbohidrateve është një mënyrë për të kuptuar më mirë sesi karbohidratet ndikojnë në sheqerin tuaj në gjak, kërkesën për ilaçe...

Ti thoni njerëzve se keni diabet! Kjo eshte ceshtja !

T’u thuash njerëzve që keni diabet dhe pastaj të flisni për diabetin tuaj, qoftë për shokët e klasës, miqtë apo kolegët e...

Monitorimi i vazhdueshëm i glukozës(Sensori).

Me një matës të glukozës në gjak, ju përdorni gjak për të bërë testin ndërsa CGM (Sensori) është monitorim i vazhdueshëm i...

Diabeti dhe Prindërimi

Të jesh prind i një fëmije me diabet mund të sjellë shumë gjëra për t'u marrë në konsideratë dhe përgjegjësia mund të...