Historia e diagnostikimit të Emës me diabet

Disa muaj para diagnozës së saj, familja e saj kishte vërejtur rritje të humbjes së peshës dhe një etje të pakuptueshme që e bëri zgjimin e saj në mes të natës, në përpjekje për të pirë ujë. Një udhëtim i shpejtë te pediatri, i ndjekur nga një telefonatë e natës vonë, që urdhëronte Emën në spital, rezultoi në një vorbull tre ditë edukimi të diabetit. Së bashku me familjen dhe ekipin e saj të kujdesit Joslin, Emma filloi rrugëtimin e saj nga dita në ditë për administrimin e sheqernave të saj në gjak. Ema njihet në Shkollën Shën Filomena për personalitetin e saj dhe me padurimin për të qenë mësuese kur të rritet. Kur është në shtëpi, ajo ndihmon në gatimin, kopshtarinë dhe ben aktivitete te ndryshme, ajo është ose duke notuar, duke bere shëtitje me varkë ose del per peshkim!

Të dy motrat e Emës, Katie dhe Sarah, mësuan se si të njohin nivelet e larta të glukozës në gjak dhe shenjat e uljes, pas diagnozës së saj në vitin 2014. Në pranverën e vitit 2016, Sara filloi të humbasë shumë peshë. Gjatë një shfaqje, ajo u ankua se ishte shumë e lodhur kokë e këmbë, me keqtrajtim të përgjithshëm dhe nuk mund të ndalonte së konsumuari uje. Një udhëtim i shpejtë të nesërmen te pediatri rezultoi në një telefonatë tjetër të natës vonë dhe urdhrin për të shkuar në spital. E gjithë rruga për në spital, nëna brohoriste “Ne e kemi marrë këtë!” Dhe më 10 maj 2016, Sara gjithashtu mori diagnozën zyrtare të diabetit tip 1. Duke qenë më e vjetër se e motra kur ajo u diagnostikua, Sara kuptoi se çfarë po ndodhte, por ajo vajtoi për humbjen e mënyrës së saj “normale” të të ngrënit, të bënte sport dhe të bashkëvepronte me miqtë e saj. Sidoqoftë, ajo u mor me të dhe tani në klasën e tetë në shkollës Shën Filomena, Sara është e përfshirë në futboll, basketboll dhe është në shkollë parashkollore “Big Buddy”. Ajo pëlqen kopshtarinë, notin dhe çdo shfaqje  që ajo mund të shikojë në televizion.

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email