Hipoglicemia e natës

Hipoglicemia e natës është e zakonshme tek njerëzit që e trajtojnë diabetin e tyre me insulinë. Simptomat zakonisht realizohen vetëm pasi zgjohen nga një hipo. Zakonisht zbulohet vetëm një hipo gjatë natës pasi zgjohesh nga një hipo. Për këtë arsye, njerëzit nuk mund të mos jenë të vetëdijshëm se ata kanë hipo gjatë natës, kështu që është e dobishme të gjehen shenjat dhe simptomat kur mund të ndodhë hipoglicemia e natës. Përderisa hipoglicemia e natës është më e zakonshme tek përdoruesit e insulinës, mund të ndodhë edhe për njerëzit që marrin ilaçe anti-diabetike me gojë.

Simptomat e hipoglicemisë së natës Ndonjëherë mund të zgjoheni gjatë një episodi të hipoglicemisë së natës. Megjithatë, nëse nuk e bëni, ju mund të vini re një ose më shumë nga indikacionet e mëposhtme që hypoglicemia mund të ketë ndodhur gjatë kohës që jeni në gjumë. 1. Zgjohen me dhimbje koke 2. Përjeton çrregullim gjumi në dukje të paprovokuar 3. Ndjeheni jashtëzakonisht të lodhur 4. Zgjoheni me rroba të lagështa nga djersitja 5. Duke pasur një qafë të butë mund të jetë një tregues i veçantë i hipoglicemisë së natës.

Hipoglicemia gjatë natës tek fëmijët Për prindërit me fëmijët me diabet, hipoglicemia e natës mund të jetë veçanërisht shqetësuese. Prindërit e fëmijëve me diabet mund të dëshirojnë të kontrollojnë qafën e fëmijës së tyre gjersa ata janë duke fjetur, nëse ata janë të shqetësuar për atë natë që mund të ndodhë hipoglicemia.

Shanset për të pasur hipo gjatë natës mund të rriten me sa vijon: 1. Shumë i lartë niveli i insulinës bazë 2. Aktiviteti fizik gjatë ditës mund të rrisë ndjeshmërinë e insulinës që mund të çojë në hipogliceminë gjatë natës, veçanërisht për natën e parë pas një sesioni të qëndrueshëm të aktivitetit 3. Pas konsumit të alkoolit 4. Pas një periudhe sëmundjeje nëse insulina bazë është rritur

Trajtimi i hipos së natës Trajtimi për hipon gjatë natës është i njëjtë me këshillat e përgjithshme për trajtimin e hipos. Kjo është për të marrë 10 deri në 15g ushqim me sheqer të shpejtë (të tilla si ëmbëlsirat ose tabletat e glukozës) dhe disa karbohidrate më të ngadalshme duke vepruar si një fetë bukë për të parandaluar një hipo të mëtejshme që mund të ndodhë. Mbani disa karbohidrate me veprim të shpejtë pranë shtratit tuaj, në mënyrë që nëse ndodh një hipo, mund ta trajtoni atë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Parandalimi i hipoglicemisë gjatë natës Një hap i parë i dobishëm drejt parandalimit të hipoglicemisë është të testoni nivelet e glukozës në gjak para gjumit. Për njerëzit me dy ose më shumë injeksione injeksione në ditë mund të ndihmojnë në parandalimin e hipove gjatë natës duke mbajtur nivelet e glukozës në gjak mbi 6.5 mmol / l para se të shkoni në shtrat. Nëse dyshohet për hipo gjatë natës, kryeni një test në orën 3 të mëngjesit. Kjo mund të ndihmojë për të kuptuar se si nivelet e sheqerit tuaj sillen gjatë natës. Nëse nivelet e sheqerit janë duke u ulur shumë gjatë natës, mund të keni nevojë të rregulloni dozat tuaja të insulinës. Bisedoni me mjekun tuaj nëse keni nevojë për ndihmë në rregullimin e duhur të insulinës tuaj. Mënyra tjetër për të parandaluar që niveli i sheqerit të shkojë shumë i ulët është marrja e karbohidrateve para gjumit. Hypot gjithashtu mund të parandalohen nga: 1. Sigurimi i dozës bazë të insulinës nuk është shumë e lartë 2. Zvogëlimi i kohës së natës / mbrëmjes duke vepruar gjatë insulinës që vepron gjatë 3. Marrja e karbohidrateve para gjumit pas një mbrëmje / nate që mund të keni pirë

Print Friendly, PDF & Email