Hera e parë që qava përballë të dashurës time me diabet T1…

Emri im është Rajan 32 vjeçar. Një ditë të bukur unë takova njeriun që na priste një rrugëtim I gjatë së bashku . Sa here hidhja sytë drejt së ardhmes me të më kujtoheshin gjyshërit e mi që pas martesës së tyre, ata kanë 60 vjeç që jetojnë një dashuri pa kushte.

Takimi ynë i parë ishte tema e Diabetit të Tipit 1.

Samanta më tregoi grafikun e saj të matjeve të Diabetit. E dija, atëherë ajo ishte e ndryshme në një mënyrë mahnitëse, ndryshe nga çdo vajzë që kisha dale më parë Të kujdesesh për shëndetin tënd 24/7 është një betejë epike. Ne vazhduam gjithnjë e më tepër takimet për t’u njohur me familjen dhe miqtë e njëri-tjetrit.

Po takoheshim shumë shpesh duke u njohur me tendencat që secili kishte për njëri-tjetrin. E vura re se ajo nuk po ndihej mire… pothuajse nuk po fliste fare dhe duart i ishin djersitur … U hodha në veprim dhe kapa testin e gjakut të saj dhe kontrollova sheqerin e saj të gjakut. E dija saktësisht se çfarë të bëja. Sheqeri I ishte ulur dhe mora një pije  dhe ia dhashë për të pirë .
Ndërsa ajo filloi të qante , edhe mua si rrallë herë mbusha sytë me lot sepse ajo po shprehej….

Unë jam 30 vjeçe dhe unë kam pasur diabet tip 1 për 29 vjet. Po mendoja me vete se si do ia u thoshja këtë anëtarëve të tjerë të familjes. Gjithçka më  goditi në këtë moment ishte që gruaja që unë e dua dhe e dua më shumë se çdo gjë ishte në një pozitë të pafuqishme .

E mora çdo gjë me sportivitet dhe çdo gjë u përshtatmë së miri. Thjesht vendosa të jem ndihmë në rrugëtimin e saj me Diabet dhe tëpërballemi me çdo gjë që na sjell jeta.

Print Friendly, PDF & Email