Hemoglobinat e Glukozuara të Komunitetit me DIABET TIP-1

Diabeti është një patologji që karakterizohet nga hiperglicemia e cila mund të vijë për shkak të difekteve në sekretimin e insulinës, veprimit të insulinës ose të dyja. Hiperglicemia kronike në diabet është e lidhur me dëmtime afatgjata, mosfunksionin dhe insuficiencën e organeve të ndryshme, më spesh të syve, të veshkave, nervave, zemrës dhe enëve të gjakut.

HEMOGLOBINA-E-GLUKOZUAR-TE-KOMUNITETIT-ME-DIABETIN-TIP-1Ky studim u mundësua nga #Lotaria_Kombëtare dhe #Bordi_i_Ceshtjeve_te_Mira

Print Friendly, PDF & Email