Fjalim për DBD 2018 nga Dr Prof Agron Ylli

Mirëdita të gjithëve !
Dita e Diabetit është dita që na bashkon të gjithëve ! Bashkon personat me diabet ,bashkon familjarët që kanë persona me diabet ,bashkon gjithë personelin mjekësor : infermierë e mjekë , në menyrë që të gjithë së bashku do të bëjmë një forcë të madhe që kjo sëmundje që mund ta quajme epidemi e shekullit  të lehtësohet sado pak.
10% është popullata diabetike në Shqiperi , pra 150 mijë diabetikë , në të cilët vetëm 100 mijë janë diagnostikuar . Prandaj duhet që të gjithë së bashku ti themi “Stop” kësaj semundje-je. Kjo sëmundje e cila kap çdo moshë që nga moshat e vogla , moshat mesatare dhe deri te moshat e tre-ta . Duhet te bëjmë të pamundurën që popullata me Diabet të jetojë më gjatë dhe pa ndërlikime.
Ju faleminderit !

Print Friendly, PDF & Email