Festat dhe Diabeti

 

Qindra mijëra njerëz ndjekin shumë festivale muzikore. Shumë njerëz me diabet heqin dore nga festivalet ose ngjarje të tjera gjatë fundjavave për shkak të shqetësimit të përfshirjes në përpjekjen për të gjetur nje vend privat për të injektuar insulinë, ose për të mbartur mjaft insulinë dhe furnizime të tjera te diabetit. Megjithatë, diabeti nuk duhet t’ju ndalojë të bëni gjërat që ju pëlqeni, dhe kjo përfshin shkuarjen me miqtë tuaj për të parë grupin tuaj të preferuar ose këngëtarin. Për të siguruar që ju të keni një kohë të mirë pa u vënë në rrezik nga hipoglicemia ose hiperglicemia ndërsa jeni larg nga shtëpia, ju duhet të marrni masat e mëposhtme:

Paketoni insulinën dhe pajisjet tuaja të diabetit Si një diabetik, është e rëndësishme që ju të mbani mend që të merrni pajisjet e duhura të diabetit. Kjo mund të përfshijë: Pajisja e shpërndarjes së insulinës (kjo mund të jetë stema juaj, pompë, shiringë ose inhalator) Aparatin e matjes se glukozës në gjak Snacks

Informoni miqtë tuaj Sigurohuni që miqtë tuaj dhe të tjerët në grupin tuaj të jenë të vetëdijshëm për gjendjen tuaj, rreziqet e bashkangjitura (dmth. Hipo) dhe se ke të kontaktojë / çfarë të bëjë në raste urgjente. Kur udhëtojnë, është gjithashtu një ide e mirë për të kryer një formë të identifikimit mjekësor në portofolin, çantën ose xhepin tuaj.

Krijo një kujtesë të insulinës Nëse do të kaloni ditën ose fundjavën jashtë, shpesh është një ide e mirë për të vënë një kujtesë në celularin tuaj për t’ju bërë të ditur kur eshte doza e ardhshme e insulinës.

Merrni një letër nga mjeku juaj i përgjithshëm Pyetni mjekun tuaj për një letër që konfirmon gjendjen tuaj diabetike dhe duhet të mbani shiringa, pasi disa vende do të kërkojnë këtë para se t’ju lejojne të hyni. Disa festivale nuk lejojnë që ushqimi të merret, kështu që edhe ju mund të kërkoni që letra t’ju tregojë nevojën tuaj për të mbajtur ushqim në çdo kohë.

Shto kontakte urgjence në telefonin tuaj Para se të largoheni, është gjithmonë një ide e mirë për të shtuar numrin e një prej miqve që ndjekin festivalin dhe dikujt në shtëpi në listën e kontakteve të telefonit tuaj celular.

Merrni këpucë të përshtatshme Meqë do të qëndroni në këmbë shumicën e kohës, sigurohuni që këpucët që ju vishni ose merrni me vete janë të rehatshme, mbështetëse dhe të trasha – kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse baza e festivalit është ne baltë dhe pritet shi. Kujdesi i mirë i këmbëve është një domosdoshmëri për njerëzit me neuropati (dëmtime nervore) në këmbët e tyre. Nëse e keni këtë gjendje, sigurohuni që të kontrolloni çdo ditë këmbët tuaja për shenjat e ulcerave. Nëse këmbët tuaja lagen, sigurohuni që t’i thani ato tërësisht dhe vendosni në disa çorape të thata.

Çfarë duhet të bëni kur të arrini? Kur të arrini ne destinacionin tuaj të festivalit, gjërat e para që duhet të bëni janë: Shkruani ose telefononi prindërit tuaj për t’u thënë atyre që keni mbërritur në mënyrë të sigurt dhe jeni në rregull Identifikoni një vend takimi të festivalit me miqtë tuaj në rast se ju humbni ose ndaheni nga pjesa tjetër Gjeni vend të pastër për të injektuar insulinën tuaj

Ka disa gjëra që duhet dhe nuk duhet të bëni kur të arrini ne festival. Kontrolloni rregullisht nivelet e glukozës në gjak Pini shumë ujë dhe pije pa-sheqer gjatë gjithë ditës për t’ju mbajtur te hidratuar Rrini në planin tuaj të përditshëm të insulinës, por konsideroni uljen e dozës tuaj të insulinës nëse moti është me të vërtetë i nxehtë ose jeni shumë aktiv Mbani ushqime të pasura me karbohidrate dhe diçka për të trajtuar një hipo – p.sh. glukozë Hani një vakt të ekuilibruar para se të pini alkool dhe provoni dhe mbani mend që të keni një meze të lehtë me bazë karbohidrate më pas Rrini në kufijtë e rekomanduar për alkoolin – dy njësi në ditë për gratë, tre njësi për burrat Hani një meze të lehtë para se të shkoni për të fjetur Mbani këmbët tuaja të mbuluara gjatë gjithë kohës

Print Friendly, PDF & Email