Është ora 3 e mëngjesit…


Ti zgjohesh me djersë të ftohta dhe me çrregullim të ritmit të zemrës.
Ndërsa përpiqeni të çoheni në heshtje nga shtrati pa zgjuar të dashurin / të dashurën tuaj, ju ndjeni që sheqeri i gjakut nuk është në normat e duhura.
Duart dridhen ndërsa ti konsumon carbs dhe kontrolloni sheqerin në gjak.

“53” ndizet në të gjithë ekranin.

Ndërsa instinktivisht e ndjeni këtë numër duke rënë, filloni të konsumoni carbs. Lëng, biskota, tableta glukoze, etj. 
NUK MUND TË NDALONI. 
Mendja juaj punon për mënyrën e mbijetesës. 
Ju dëshironi të hani derisa zemra të jetë në ritmin e duhur, duart mos të dridhen më dhe mos të ketë më djersë të ftohta.Më pas ju ndiheni fajtorë për mosvazhdimin e “rregullit diabetik” të ngrënë / pirë 15-30 carbs dhe duke pritur.

Ngadalë trupi juaj fillon të relaksohet. Ju ndiheni sikur jeni më në fund në kontroll përsëri. Ju kontrolloni sheqerin në gjak pas një kohe të shkurtër dhe shihni se është në një nivel normal.

Ju mezi i mbani sytë hapur sepse jeni aq i lodhur. A qëndroni më gjatë për të parë nëse rritet mbi 100 apo keni besim se do të qëndrojë dhe do të mbetet e qëndrueshme në 80 pa rënë sërish? Gjumi është shumë i mirë pas kësaj.

Kjo është një paraqitje e shkurtër e jetesës me diabetin e tipit 1. Nuk ka shërim. Teknologjia nuk është gjithmonë e garantuar të punojë dhe të bëjë punën e saj, dhe disa diabetik nuk mund të përballojnë madje edhe pajisjet CGM (Continuous * Glucose Monitoring). Disa njerëz duhet të varen vetëm nga vetëdijesimi i tyre. 
Shumë prej tyre madje nuk janë në gjendje të zgjohen kur sheqeri i gjakut është i ulët. A e dini se çfarë ndodh me ta? Unë do t’ju jap një çelës: fjetja është një nga shkaqet kryesore të vdekjes në D.Tip 1 .

Diabeti nuk është një shaka. Kjo është një betejë e vazhdueshme mendore, fizike dhe emocionale që kemi të bëjmë në 24/7. Ju nuk mund ta shihni luftën që luftojmë apo efektin që ka mbi ne. Të jetosh me një sëmundje “të padukshme” është ajo që bëjmë çdo ditë. Nuk ka butonin pauzë ose ndalim të saj.

Kjo është vetëm një paraqitje e shkurtër e të jetuarit me Diabetin e Tipit 1. Sëmundja ime është më shumë se vetëm një rresht.

#Gjej1Kurë #DiabetTip1

Print Friendly, PDF & Email