Ecje dhe vrapim në bregdetin e qytetit të Durrësit

Tashmë për anëtaret e Shoqatës së Fëmijëvë dhe të Rinjve me Diabet e diela është bërë një ditë rutinë e aktiviteteve në natyrë. Pas ngjitjes në Malin me Gropa. Të rinjtë dhe fëmijët e SHFRD u drejtuan drejt Durrësit për të bërë një aktivitet shumë interesant dhe me vlerë sic është vrapimi dhe ecja buzë detit në formën e një minimaratone.

Edhe pse parashikimi i motit tregonte nje ditë me shi, asgjë nuk mund t’i ndalte të rinjtë për të realizuar aktivitetin e tyre. Nisja u bë nga Tirana në orën 07:00 në mëngjes, por gjithashtu kishte dhe disa të rinjë që na u bashkuan nga qyteti i Durrësit. Fillimisht sapo u takuam kryem matjet ë glicemisë që normalisht janë gjëja më e rëndësishme para fillimit të një aktiviteti të tillë.  Midis nesh kishte dhe disa të rinjë që kishin kaluar infektimin me Covid-19 dhe së bashku diskutuam dhe morëm eksperiencat e tyre se si të përballojmë stresin dhe ta kalojmë sa më lehtë. Të gjithë ishin në një mendje që aktiviteti fizik dhe shëtitja në natyrë është ilaci kryesor për të gjitha sëmundjet, dhe dyfish e rëndësishme kur bëhet fjalë për personat me diabet .

Duke qenë se aktiviteti ynë ishte në bashkëpunim me Maraton Albania, midis nesh kishte shumë persona që nuk ishin me diabet. Ne u folem atyre për rreziqet dhe rëndësinë e kapjes së hershme të sëmundjes së shekullit “Diabetit”. Gjithashtu kryem edhe disa matje glicemie për të vazhduar depistimet e herëpashershme.

Nisja nisi nga qyteti i Durrësit, në vendin e quajtur Ura e Dajlanit, drejtë destinacionit përfundimtar do të ishte Qerreti. Rruga ishte e gjatë 20 km dhe së bashku me kthimin 40 km. Një rrugë e gjatë por e bukur sepse përvec shoqërisë me miq të mirë ishe dhe në shoqerinë e dallgëve të detit, aromës së jodit dhe pulëbardhave. Enerigjitë positive ekzistonin kudo midis nesh dhe adrenalina sa vinte e rritej.

Drekuam buzë detit ku shijuam gatimin e një banori të zonës me peshk dhe karkaleca të freskët, që për personat me diabet janë një ushqim shumë i shëndetshëm.

Ky aktivitet u mbyll më së miri, plot energji, kënaqësi dhe me ide të reja për bashkëpunim me maratonomakët e Maraton Albanias.

SHFRD do të vazhdoj ndërgjegjësimin e të rinjve në lidhje me cështjen Diabet dhe rëndësinë e aktivitetit fizik.

Ju mirëpresim në aktivitetet e tjera!!!
Ky takim u mundësua në kuadër të Projektit me mbështëtjen  e Bordi i Çështjeve të Mira të përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë

logo
Falenderoni në vencanti në mundësimin e të gjitha këtyre temave: Bordi i Çështjeve të Mira, i përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë

Për më shumë foto kliko: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=www.diabet.al&set=a.3639635732816948

Print Friendly, PDF & Email