Dita Boterore e Diabetit 14 Nentor 2019 / World Diabetes Day 2019 November 14,

14 Nëntori, Dita Botërore e Diabetit ka në qendër të saj bashkimin e të gjithë komuniteteve me dhe pa diabet, në një zë të fuqishëm për të parandaluar këtë “pandemi” të njohur globale, diabet.


Shoqata e Femijeve dhe te Rinjve me Diabet organizoi DBD me nje aktivitet prane Diges se Liqenit Artificial.

Fokusi i këtij viti është familja.

Nën sloganin “Mbroni familjen tuaj nga diabeti, edhe fëmijët mund të preken nga diabeti” kërkojmë të rrisim ndërgjegjësimin që diabeti është një sëmundje që nuk njeh moshë dhe duhet gjatë gjithë kohës të kujdesemi për parandalimin e tij, që në fëmijëri dhe gjatë gjithë jetës. Kjo mund të arrihet duke adaptuar një stil jete të shëndetshem, ushqyerje të mirë dhe aktivitet fizik të vazhdueshëm.

Te pranishem ishin anetare; femije dhe te rinj me diabet, vullnetare, familjare, mjeke, te ftuar nga institucionet me te rendesishme ne vend, ku disa prej tyre mbajten dhe nga nje fjalim.

Te jesh i vetem me diabet kushton me shume se sa vete diabeti, prandaj te gjithe se bashku japim mesazhin per te lehtesuar kostot e diabetit dhe mbeshtetur ne cdo hap nje diabetik dhe familjen e tij. Diabeti eshte nje semundje qe ne qofte se kujdesesh per te, jeton njesoj si te tjeret.

Ne permbyllje te ketij aktiviteti, te gjithe te pranishmit krijuan nje rreth te madh, qe eshte dhe simboli i diabetit, mesazhi kryesor i te cilit eshte bashkimi global kunder pandemise diabet.

Falenderojme Institucionet, Kompanit dhe Organizata qe na ndihmuan dhe lehtesuar per realizimin e Dites Boterore te Diabetit.

https://www.facebook.com/pg/www.diabet.al/photos/?tab=album&album_id=2549765211804011

World Diabetes Day has the purpose of bringing together all communities with and without diabetes in a powerful voice to prevent this recognized “pandemic”, diabetes.

The Association Children and Youth with Diabetes organized WDD with an activity near Artificial Lake. This year’s focus is on the family. Under the slogan “Protect your family from diabetes, even children can be affected by diabetes”, we seek to raise awareness that diabetes is a disease that does not knows age and that we must take care of it at all times in childhood and throughout life.

This can be achieved by adapting a healthy lifestyle, good nutrition and constant physical activity. There were members; children and young people with diabetes, volunteers, family, invited people by the most important institutions in the country, some of whom gave a speech.

Being alone with diabetes costs more than diabetes itself, so together we deliver the message to ease the costs of diabetes and support each diabetic and his family at every step. Diabetes is a disease that, if you care for it, you live just like the others. In the end of this event, everyone in attendance created a large circle, which is the symbol of diabetes, whose main message is global unity against the diabetes.

We thank the Institutions, Companies and Organizations that helped and facilitated the realization of World Diabetes Day.

Print Friendly, PDF & Email