DITA BOTËRORE DIABETI

299807_361595647287656_1980158299_nMbahet çdo vit më 14 nëntor, Dita Botërore Diabeti është primar fushatë globale Dndërgjegjësimi i komunitetit diabetit. Nga bashkimi shoqatat kombëtare anëtare në më shumë se 160 vende të fushatës Diabetit Dita Botërore, IDF ofron një fuqishme zërin, global për diabet që shumë rrit dukshmërinë, arrijnë, dhe ndikimin e shoqatave anëtare individuale.

Një nga treguesit më dramatike të mbështetjes globale ishte më shumë se 900 monumente dhe ndërtesat në 84 vendet që u ndezën në ngjyrë blu për të përkujtuar Ditën Botërore Diabetit 2010. Ndërtesave portreti dhe faqet në të gjithë botën u ndriçuar në ngjyrën e rrethit blu, simbol globale për diabet dhe komponent qendror i logos Diabetit Dita Botërore e fushatës. Të drites blu simbolizon driten e shpresës për miliona njerëz në mbarë botën jetojnë me diabet dhe shumë më tepër në rrezik, dhe të sigurojë një element të fortë vizuale për të tërhequr vëmendjen për kauzën diabetike. Ata janë gjithashtu dëshmi për fuqinë e përpjekjeve të kombinuara të komunitetit global për diabet ndryshojnë peisazhin diabetik.

Nisur në 2007, “Sjell Diabetin në dritë ‘fushatë është një aktivitet shumë i popullarizuar në mesin e shoqatave anëtare IDF dhe aktorëve të tjerë kyç të Ditës Botërore të Diabetit. Ajo është një nga komponentët thelbësore të festimeve fushatës globale.

Duke filluar me Empire State Building në New York City, mbi 1.000 monumentet, ndërtesat dhe monumentet në më shumë se 115 vende janë ndezur në ngjyrë blu për diabet që nga fillimi i fushatës. Këto përfshijnë monumentet me famë botërore si Krishtin Shëlbuesin në Rio de Janeiro, Sydney Opera House, Koloseu në Romë, Londër sy, mali Tabela në Cape Town, dhe Niagara Falls në shtetin e Nju Jorkut.Harta tregon se sa shumë monumente në çdo vend u ndezën në ngjyrë blu për Ditën Botërore të Diabetit 2010.

Print Friendly, PDF & Email