Disa veprime të vogla qe mund të bëni ne këtë Ditë Botërore të Diabetit

Cfare do bejme ne 14 nentor?

Një akt i vogël mund të sjellë ndryshimin. Cfare mund te besh ti ?

Kur bashkohemi, veprimet e vogla që bëjmë mund të kenë një ndikim të madh. Pavarësisht nëse janë të gjithë atje që ndajnë një pjesë të informacionit të dobishëm rreth diabetit në mediat sociale, ose dërgojnë një kartolinë dikujt që duhet të dëgjojë një mesazh mbështetjeje tani – ne të gjithë mund të luajmë rolin tonë në ndryshim së bashku edhe në kohërat më të vështira.

1. Ndani një këshillë të vogël

Cila është këshilla më e mirë që mund t’i jepni dikujt që jeton me diabet tani? Nëse është dikush që sapo është diagnostikuar, apo ndoshta dikush që po i gjen gjërat veçanërisht të vështira për momentin?

2. Ndani një video të vogël për të rritur ndërgjegjësimin për shenjat e diabetit të tipit 1

Diabeti i tipit 1 mund të prekë të dy fëmijët dhe të rriturit, por nuk është gjithmonë e lehtë të dallosh shenjat dhe simptomat.. Këto  fjalë të vogla mund të bëjnë të gjitha ndryshimet në jetën e dikujt.

Ndani foto ose video në mediat sociale për të ndihmuar njerëzit të dinë  shenjat që duhet të kërkojnë.

3. Dërgoni një mesazh të vogël mbështetjeje

Bëni të ditur dikë me diabet që jeni aty për ta. Mund të bëjë të gjitha ndryshimet në një kohë vërtet të vështirë.

Shkarkoni kartolina nga internet ose porositni kartolina të shtypura falas nga dyqani  dhe shkruani një mesazh, ose ndani mbështetjen tuaj në mediat sociale bëni një ndryshim për qindra njerëz të tjerë që mund të kenë nevojë për një ndihmë të djathtë tani

logo

4. Lyejini të gjitha thonjtë tuaj blu

Lyejini thonjtë tuaj blu në Ditën Botërore të Diabetit, ndani foton tuaj për të rritur ndërgjegjësimin . Për të gjithë të dashurit tanë që jetojnë me diabet, për ju, për ditët që ndiheni sikur po gozhdoni diabetin tuaj, dhe ditët që nuk i bëni – dhe për të gjithë ata që kanë qenë atje për t’ju mbështetur në ato ditë të vështira.

5. Ndani një shpresë të vogël për të ardhmen e diabetit

Le të bashkohemi (virtualisht) në Ditën Boterore te Diabetit . Ne 14 nentor te gjithe duhet te jemi aktiv, le te telefonojme njeri tjetrin ,Le te dergojme nje mesazh te njeri tjetri , ashtu sic bejme per vitin e ri . A nuk do ishte dicka e bukur ..

6. Dërgoni një faleminderit të vogël

Ejani së bashku me ne dhe u themi faleminderit njerëzve që kanë qenë atje për ju në ditët e vështira të këtij viti. Pavarësisht nëse është partneri juaj, nëna juaj ose babai juaj, shoku juaj më i mirë ose Infermierja juaj Specialiste e Diabetit – dërgojini atyre një kartolinë ose thoni faleminderit në mediat sociale dhe tregojini se sa do të thotë mbështetja e tyre për ju.

Ne do të fillojmë duke thënë se sa mirënjohës jemi për këdo që na ka mbështetur dhe ka bërë të mundur punën tonë këtë vit. Ne nuk mund ta bënim atë pa ty. Faleminderit.

7.Vizatime nga femije me diabet per 100 vjetorin e Insulines me hashtagun #alltogether #insulinismylife #unejetojmediabetin

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email