Diabeti im tip 1 në moshën 40 vjeçare

Marty Pasqualini është prova që diabeti godet kur pritet më së paku. Ai ishte në të dyzetat e tij dhe pas një keq-diagnostikimi të prediabetit, duke u përkeqësuar simptomat plus një mohim të vogël, Marty e gjeti veten me një diagnozë të diabetit tip 1.

Ai u hodh në një botë të re dhe konfuze të testimit të sheqerit në gjak, injeksione insuline dhe menaxhimin e sëmundjeve. Si shëndeti i tij fizik ashtu edhe ai mendor po vuanin ndërsa ai u përpoq të pajtohej me ndryshimet që do të thoshte për stilin e jetës së tij të ngjeshur, dhe ai u përpoq të gjente trajtimin e duhur për të menaxhuar sëmundjen e tij.

Më në fund, një referim për Joslin e bëri atë të fillojë në rrugën e duhur. “Ndjehem sikur Joslin shpëtoi jetën time,” thotë Marty. “Eshtë e vështirë të mbështesësh krahët për faktin se nuk largohesh kurrë nga kjo sëmundje, por më në fund fillova të ndjehem më mirë dhe dola nga rruga ime. Kujdesi që kam marrë ka qenë më i mirë. ”Në një kohë kur diabeti po merrte një numër të konsiderueshëm fizik dhe emocional, Joslin e vuri përsëri nën kontroll Marty-in dhe i dha shpresë për herë të parë që nga diagnostikimi i tij.

Për të treguar mirënjohjen e tij, Marty filloi t’i jepte High Hopes Gala – një fond i pakufizuar që ofron mbështetje të menjëhershme për të gjitha nevojat më kritike të Joslin. Ishte e rëndësishme për të që Joslin të jetë në gjendje të vendosë se si mund të përdoret mbështetja e tij në mënyrë më efektive. “Unë besoj te Joslin,” tha ai, “dhe besoj se institucionet që unë mbështes dinë më së miri se si të përdorin fondet. Unë i kuptoj sfidat e të qenurit i pavarur dhe dua të ndihmoj atje ku mundem. “

Marty thotë se High Hopes Gala, ngjarja më e madhe për mbledhjen e fondeve të Joslin, është një nga netët e tij të preferuara të vitit. Ai mezi pret që familjen e tij, miqtë dhe partnerët e biznesit të përfshihen në një kauzë kaq pranë zemrës së tij. Marty ka pranuar gjithashtu një rol në Bordin e Mirëbesimit të Joslin dhe do të ndajë kohën dhe talentin e tij për misionin e mëtejshëm të Joslin.

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email