Diabeti dhe Udhëtimet

Po planifikoni një pushim? Nuk ka nevojë që diabeti të jetë pengesë. Nëse jeni duke shkuar në plazh, në një qytet të huaj ose në male, diabeti juaj do të udhëtojë me ju. Njerëzit me diabet duhet të planifikojnë paraprakisht udhëtimin dhe pushimet e tyre dhe të kërkojnë këshilla kudo që është e nevojshme. Ushqimi, stërvitja dhe mjekimi janë të gjithë faktorët kryesorë që duhet të merren parasysh. Me një planifikim të vogël, udhëtimi nëse është në tren, aeroplan ose me makinë nuk është problem. Njerëzit me diabet thjesht duhet të marrin në konsideratë disa çështje kryesore dhe të ndërmarrin veprimet e nevojshme.

Planifikoni përpara për udhëtimin tuaj Të paturit diabet nuk duhet të ndërhyjë në planet tuaja të pushimeve, çfarëdo që të jenë. Thjesht planifikoni me kujdes përdorimin e këshillave të udhëtimit të diabetit në seksionin e Udhëtimit të Diabetit dhe do të udhëtini në cdo kohë, pa u shqetësuar! Si do të përgatiteni për një udhëtim do të varet ngavendi ku po shkoni dhe ajo që do të bëni. Për shembull, lloji i ushqimit që do të hani. Për më tepër, nëse jeni duke shkuar në një aventurë aktive ju duhet të mësoni se çfarë ndikimi do të ketë ushtrimi shtesë në nivelet e sheqerit në gjak. Ka një numër faktorësh të udhëtimit të diabetit për t’u marrë parasysh kur planifikoni një udhëtim, por gjëja e rëndësishme që duhet të mbani mend është se diabeti kurrë nuk duhet të jetë pengesë për të shkuar larg për aq kohë sa ju keni planifikuar përpara në mënyrë të sakt.

A mund të përdor insulinë jashtë shtetit?

Përdorimi i insulinës jashtë vendit nuk është zakonisht një çështje. Megjithatë, është e dobishme të dini se çfarë të bëni me insulinën tuaj për t’u siguruar që është në kushte të përshtatshme për përdorim. Nëse jeni duke fluturuar, do t’ju duhet një letër nga mjeku për të marrë insulinë dhe /ose shiringa në fluturim tuaj. Pacientët duhet të gjejnë se cilat lloje dhe forca të insulinës janë në dispozicion në zonën në të cilën do të udhëtojnë, t’i referoheni kompanisë përkatëse farmaceutike. Përshembull, insulinat e përdorura në Britani të Madhe dhe shumë vende të tjera janë të forcës U-100. Në disa vende, insulina mund të vijë si forca të forta U-40 ose U-80. Këto insulina nuk janë të këmbyeshme. Nëse ato duhet të përdoren, kërkohet shiringa përkatëse. Insulina duhet të mbahet larg rrezeve të diellit dhe të mbahet e ftohtë. Insulina nuk duhet të lejohet të ngrihet, prandaj kur udhëtoni me ajër, insulina duhet të bartet gjithmonë në bagazhin e dorës. Insulina mund të absorbohet më shpejt në klimat e ngrohta. Monitorimi i rregullt i glukozës është i rëndësishëm, për të lejuar që rregullimet në dozë të bëhen në mënyrë të sigurt.

Print Friendly, PDF & Email
SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakBurnout i Diabetit
Artikulli tjetërPiercings dhe Diabeti