Diabeti dhe Koha e nxehte

Nëse jeni duke shkuar me pushime ose thjesht duke kaluar disa kohë jashtë në nxehtësi, temperaturat e larta kanë ndikim për njerëzit me kushte afatgjata të tilla si diabeti. Kjo mund të shpjegohet pjesërisht me rritjen e aktivitetit në mot të nxehtë, por nuk ka dyshim se nxehtësia ndikon disa njerëz me diabet në mënyra të tjera.

Cilat probleme mund të shkaktojë moti i nxehtë për njerëzit me diabet?

Dehidrimi mund të jetë një problem në mot të nxehtë dhe nivelet më të larta të glukozës në gjak mund ta rrisin më tej këtë rrezik. Njerëzit me diabet mund të kenë nevojë të rrisin marrjen e lëngjeve në mot të nxehtë, duke pirë ujë rregullisht gjatë ditës. Një nga shqetësimet kryesore lidhur me diabetin dhe motin e nxehtë është rreziku i ngritjes ose rënies së nivelit të sheqerit në gjak dhe duke shkaktuar hipogliceminë ose hiperglicemine.

Cilat janë rreziqet e hipos nga moti i nxehtë?

Moti i nxehtë mund të rrisë rrezikun e hipoglicemisë për ata që janë me medikamente. Qendra e Diabetes Joslin vëren se metabolizmi i trupit është më i lartë në mot të nxehtë dhe të lagësht që mund të çojë në një shans më të lartë të hipoglicemisë. Hipot mund të jetë paksa më te vështira për të parë në mot të nxehtë. Mos u tundoni të shpërfillni simptomat e hipos, të tilla si djersitje dhe lodhje, si rezultat i motit të nxehtë, pasi ajo mund të jetë një shenjë e hipoglicemisë. Merrni kujdes të veçantë gjatë dhenies se makinës dhe provoni sheqerin tuaj në gjak para dhe pas çdo udhëtimi dhe ndaloni rregullisht për të kontrolluar sheqerin tuaj në gjak nëse merrni udhëtime më të gjata. Për të parandaluar hipon, jini të përgatitur për të testuar glukozën e gjakut më shpesh, veçanërisht nëse merrni pjesë në aktivitetin fizik në mot të nxehtë. Mbani një burim karbohidrati, të tilla si tableta glukozë. Për të ndihmuar në trajtimin e hipos, blini produkte të embla nga dyqani. Ju mund të kenI nevojë të rregulloni nivelet e insulinës gjatë ndryshimeve të temperaturës. Nëse jeni duke përjetuar nivele më të larta ose më të ulëta të sheqerit në gjak dhe keni nevojë për këshilla rreth rregullimit të niveleve të insulinës, bisedoni me një anëtar të ekipit tuaj shëndetësor.

Cilat janë simptomat e lodhjes nga nxehtësia? NHS vëren se njerëzit me diabet janë në rrezik më të lartë për lodhje nga nxehtësia. Simptomat e shterimit të nxehtësisë përfshijnë: Djersitje më shumë se zakonisht

Marramendje Lëkure e ngurtë

 

Print Friendly, PDF & Email