Chris Wilkinson

“Unë e shikoj  diabetin si një grabitqare”

Unë u diagnostikova me diabet tip 1 në 1988, para se të mbushja 18 vjeç. Jetoja në NZ në kohën kur u përpoqa të vazhdoja me jetën që doja të jetoja, i përfshirë në mënyrë aktive në sport. Kam arritur të përfaqësoj NZ në Atletikë në 1994, dhe kam pasur sukses të moderuar në rrugën e duhur në nivelin lokal / kombëtar. Unë duhej të shikoja diabetin si një grabitqare, sepse shpesh bënte që performanca ime sportive të binte nëse nuk isha i kujdesshëm.

Duke kaluar në Brisbane në 2005, unë e kisha lënë topin të binte në kontrollin tim, dhe kam pasur nja dy shqetesime  shëndetësore në muajin e fundit. Sapo kam përfunduar DAFNE, dhe jam duke shpresuar që do të më lejojë të jem plotesisht gati. Nëse do të mund të ofroja ndonjë këshillë do të ishte që të përpiqesh gjithmonë të shkëlqesh në veten tënde – mos lejoni që sëmundja t’ju kufizojë – duke u diagnostikuar në të vërtetë më bëri që  të ndjek sportin  më fort për përfitimin e tij të dukshme mbi shendtin tim.

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email