Çfarë është Lantus® (injeksion insulinë glargine) 100 Njësi / ml?

Recetë Lantus është një insulinë me veprim të gjatë që përdoret për të trajtuar të rriturit me diabet tip 2 dhe të rriturit dhe pacientët pediatrik (fëmijë 6 vjeç e lart) me diabet tip 1 për kontrollin e sheqerit në gjak të lartë.

• Mos përdorni Lantus për të trajtuar ketoacidozën diabetike.

Informacion i Rëndësishëm i Sigurisë

Mos merrni Lantus gjatë episodeve të sheqerit në gjak të ulët ose nëse jeni alergjik ndaj insulinës ose ndonjë prej përbërësve joaktivë në Lantus.

Mos ndani gjilpëra, lapsa insuline ose shiringa me të tjerët. Mos përdorni përsëri gjilpëra.

Para fillimit të Lantus, tregojini mjekut tuaj për të gjitha kushtet tuaja mjekësore, përfshirë këtu nëse keni probleme të mëlçisë ose veshkave, nëse jeni shtatzënë ose planifikoni të mbeteni shtatzënë ose nëse jeni duke ushqyer me gji ose planifikoni të ushqeni me gji.

Ndryshoni (rrotulloni) vendet tuaja të injeksionit brenda zonës që keni zgjedhur me secilën dozë për të zvogëluar rrezikun e marrjes së lipodistrofisë (lëkura me gropa ose e trashur) dhe amiloidoza e lokalizuar e lëkurës (lëkura me gunga) në vendet e injeksionit. Mos përdorni të njëjtin vend për çdo injeksion ose bëni injeksion ku lëkura është me gropa, e trashur, me gunga, e butë, e mavijosur, me luspa, e fortë, me dhëmbëza ose e dëmtuar.

Dështimi i zemrës mund të ndodhë nëse jeni duke marrë insulinë së bashku me ilaçe të caktuara të quajtura TZD (tiazolidinediones), edhe nëse nuk keni pasur kurrë dështim të zemrës ose probleme të tjera të zemrës. Nëse tashmë keni dështim të zemrës, mund të përkeqësohet ndërsa merrni TZD me Lantus. Trajtimi juaj me TZD dhe Lantus mund të ketë nevojë të ndryshohet ose të ndërpritet nga mjeku nëse keni dështim të ri ose përkeqësoni zemrën. Tregoni mjekut tuaj nëse keni ndonjë simptomë të re ose përkeqësuese të dështimit të zemrës, duke përfshirë:

• Gulçim

• ënjtje të kyçeve ose këmbëve

• Shtim i papritur në peshë

Tregoni mjekut tuaj për të gjitha ilaçet që merrni, përfshirë ilaçet OTC, vitaminat dhe shtesat, përfshirë suplementet bimore.

Lantus duhet të merret një herë në ditë në të njëjtën kohë çdo ditë. Testoni nivelet e sheqerit në gjak ndërsa përdorni insulinë, të tilla si Lantus. Mos bëni asnjë ndryshim në dozën ose llojin tuaj të insulinës pa folur me siguruesin e kujdesit shëndetësor. Çdo ndryshim i insulinës duhet të bëhet me kujdes dhe vetëm nën mbikëqyrje mjekësore.

Mos e holloni ose përzieni Lantus me ndonjë insulinë ose tretësirë ​​tjetër. Nuk do të funksionojë siç është menduar dhe mund të humbni kontrollin e sheqerit në gjak, gjë që mund të jetë serioze. Lantus duhet të përdoret vetëm nëse tretësira është e pastër dhe pa ngjyrë, pa grimca të dukshme. Gjithmonë sigurohuni që keni insulinë korrekte para çdo injeksioni.

Ndërsa përdorni Lantus, mos vozisni ose përdorni makineri të rënda derisa të dini se si ju ndikon Lantus. Ju nuk duhet të pini alkool ose të përdorni ilaçe të tjera që përmbajnë alkool.

Efekti anësor më i zakonshëm i insulinës, përfshirë Lantus, është sheqeri i ulët në gjak (hipoglikemia), i cili mund të jetë serioz dhe kërcënues për jetën. Mund të shkaktojë dëm në zemrën ose trurin tuaj. Simptomat e sheqerit serioz të ulët të gjakut mund të përfshijnë lëkundje, djersitje, rrahje të shpejta të zemrës dhe vizion të paqartë.

Lantus mund të shkaktojë efekte anësore serioze që mund të çojnë në vdekje, të tilla si reagime të rënda alergjike. Merrni ndihmë mjekësore menjëherë nëse keni:

• Një skuqje në të gjithë trupin tuaj

• Problem me frymëmarrjen

• Një rrahje e shpejtë e zemrës

• Djersitje

• ënjtje e fytyrës, gjuhës ose fytit

• Gulçim

• Përgjumje ekstreme, marramendje ose konfuzion

Efektet e tjera anësore të mundshme mund të përfshijnë ënjtje, shtim në peshë, nivele të ulëta kaliumi, reaksione në vendin e injektimit, përfshirë ndryshime në indet dhjamore në vendin e injektimit dhe reaksione alergjike.

Informacion i Rëndësishëm i Sigurisë për Lantus® (injeksion insulinë glargine) SoloStar®

Lantus SoloSTAR është një stilolaps i disponueshëm i parapërdorur i insulinës me përdorim të vetëm pacientit. Ju lutemi flisni me siguruesin e kujdesit shëndetësor për teknikën e duhur të injeksionit dhe ndiqni udhëzimet në Fletëpalosjen e Udhëzimeve që shoqëron lapsin.

logo
Falenderoni në vencanti në mundësimin e të gjitha këtyre temave: Bordi i Çështjeve të Mira, i përbër nga Lotaria Kombëtare dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë
Print Friendly, PDF & Email