Bob Krause – diabetik i tipit 1, 90 vjeç

Të dielën më 29 maj 2011 Bob Krause festoi ditëlindjen e tij të 90-të. Gjëja e mahnitshme është se ai ka kaluar 85 vjet të jetës së tij që jeton me diabetin e tipit 1. Bob është i njohur për vendosmërinë e tij të patundur në trajtimin e diabetit të tij dhe saktësinë mendore për ta mbajtur trupin e tij të shëndetshëm pas diagnozës së tij si djalë i ri të gjitha ato vite më parë. Gjatë jetës së tij të gjatë ai ka përjetuar evolucion të pabesueshëm në trajtimin e diabetit të tipit 1 . Mjeku i Bob Krause, raportoi në media duke thënë: “Bob ka tejkaluar shpresën e jetës së një personi normal të shëndetshëm. Nuk ka dyshim se elasticiteti i Krause ka qenë një faktor në jetëgjatësinë e pabesueshme të tij. Siç e thotë vetë ai: “Unë jam një njeri i vjetër kokëfortë, unë nuk pranoj të heq dorë.” Diabeti është i njohur të prekë 18.8 milionë njerëz në Amerikë, me rreth 7 milionë më shumë që jetojnë me sëmundjen pa e ditur. Diabeti i tipit 1 është gjendja më pak e zakonshme dhe ndikon në rreth 3 milionë njerëz në Amerikë. Mjerisht, jetëgjatësia e jetës është më e ulët për shumë njerëz me diabet për shkak të një sërë komplikacionesh shëndetësore. Këto përfshijnë goditje, retinopati , sëmundje të zemrës, dëmtime të veshkave , neuropati dhe amputim. Krause, i cili më parë ka punuar si profesor i inxhinierisë mekanike në, ha ushqim të mjaftueshëm për të mbajtur trupin e tij. Ai thoshte: “Për të mbajtur nën kontroll diabetin tuaj ju hani vetëm ushqimin që ju nevojitet para se të keni aktivitete për të kryer. Unë ha me sasi të caktuar, në kohën e caktuar dhe zgjedh ushqime të shëndetshme për të mbajtur veten time gjallë.”

Print Friendly, PDF & Email