Bob Krause – diabetik 90 vjeçar tip 1

Të Dielën më 29 maj 2011 Bob Krause festoi ditëlindjen e 90-të. Gjëja e mahnitshme është se ai ka kaluar 85 vjet të jetës së tij duke jetuar me diabet tip 1.

Bob është i njohur për vendosmërinë e tij të paqartë në trajtimin e diabetit të tij, dhe saktësinë mendore për të mbajtur trupin e tij të shëndetshëm pas diagnozës së tij si një djalë i ri gjithë ato vite më parë.

Rekord thyeresi

Sipas një qendre studimore të diabetit me qendër në San Diego, Bob Krause është i pari amerikan që jeton me diabet për 85 vjet. Gjatë jetës së tij të gjatë ai ka qenë dëshmitar i një evolucioni të jashtëzakonshëm në trajtimin e diabetit tip 1.

Si dhe një festë me gruan e tij prej 56 vjetësh, Bobit iu dha një medalje e veçantë nga Joslin Diabetes Center.

Ai nuk dorezohet kurre !

Mjeku Bob Krause, doktor Patricia Wu, u raportua në mediat amerikane duke thënë: “Bob ka tejkaluar pritshmërinë e jetës së një personi të shëndetshëm normal të lindur në 1921. Ai e di se ai duhet të merret me këtë dhe ai e sheh këtë si pjesë të jetës së tij, ai nuk e le ate ta mposhti  ” Nuk ka dyshim se qëndrueshmëria e Krause ka qenë një faktor në jetëgjatësinë e tij të jashtëzakonshme. Ndërsa vetë njeriu e thotë: “Unë jam një plak kokëfortë. Unë nuk pranoj të heq dorë ”.

Diabeti dihet se prek 18.8 milion njerëz në Amerikë, me sa 7 milion më shumë që jetojnë me këtë sëmundje pa e ditur.

Diabeti tip 1 është gjendja më pak e zakonshme dhe prek afërsisht 3 milion njerëz në Amerikë.

Mjerisht, jetëgjatësia është më e ulët për shumë njerëz me diabet për shkak të një sërë ndërlikimesh shëndetësore.

Këto përfshijnë goditje në tru, retinopati, sëmundje të zemrës, dëmtim të veshkave, neuropati dhe amputim.

Profesor i inxhinierisë mekanike

Krause, i cili më parë ka punuar si profesor i inxhinierisë mekanike në Universitetin e Washingto, ha vetëm ushqim të mjaftueshëm për të fuqizuar trupin e tij.

Ai u raportua të thoshte: «Për ta mbajtur nën kontroll diabetin tuaj, ju hani vetëm ushqimin që ju duhen përpara se të keni aktivitete për të kryer. Unë ha për të më mbajtur gjallë në vend që të ha tërë kohën, ose për kënaqësi. “

Krause u diagnostikua menjëherë pasi insulin u bë gjerësisht i disponueshëm, në 1926. Vëllai i tij i madh vdiq për shkak të diagnostikimit një vit më vonë.

Krause kujton incidentin qartë, dhe fjalët e tij padyshim nxjerrin në pah sa ka përparuar trajtimi i diabetit.

“Pashë Jackie të vdiste duke vdekur nga uria. Para shpikjes se insulinës, diabetikët thjesht do të vdisnin sepse ngrënia nuk bën ndonjë ndryshim: çdo gjë që hëngri nuk mund të shndërrohej dhe ju fjalë për fjalë i uritur nga vdekja, sepse trupi juaj nuk mund të thithë asgjë. “

Edhe pse Krause dhe Wu kanë punuar prej kohësh së bashku për të ruajtur shëndetin e tij, Krause ka akoma një këshillë sa herë që del nga zyra e saj.

Ai me sa duket thotë: “Unë e kam bërë këtë për 80-vjetorin dhe kjo më ka marrë deri tani dhe unë jam akoma këtu, kështu që kush jeni ju që të më thoni si ta bëj këtë? Unë e kam bërë këtë që nga fillimi i lindjes. ” Wu raportoi, me një të qeshur.

Urime për Bob Krause

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email