Bob Krause – 90 vjeçari me Diabet Tip 1

Të dielën më 29 maj 2011, Bob Krause festoi ditëlindjen e tij të 90-të. Gjëja e mahnitshme është se ai ka kaluar 85 vjet të jetës së tij me diabetin e tipit 1.

Bob është i njohur për vendosmërinë e tij të patundur në trajtimin e diabetit të tij dhe saktësinë mendore për ta mbajtur trupin e tij të shëndetshëm pas diagnozës së tij si djalë i ri, të gjitha keto vite më parë.

Thyeres Rekordi Sipas një qendre kërkimore për diabetin me bazë në San Diego, Bob Krause është i pari amerikan që jeton me diabet për 85 vjet. Gjatë jetës së tij të gjatë ai ka përjetuar një evolucion të pabesueshëm në trajtimin e diabetit të tipit 1. Bob u nderua me një medalje të veçantë nga Qendra e Diabetit të Joslin.

Mjeku i Bob Krause, Dr Patricia Wu, raportoi në mediat amerikane për të thënë: “Bob ka tejkaluar shpresën e jetës së një personi normal të shëndetshëm të lindur në vitin 1921. Ai e di se ai duhet të merret me këtë dhe e sheh këtë si një pjesë e jetës së tij, ai nuk e lejon që ta rrëzojë atë “. Nuk ka dyshim se elasticiteti i Krause ka qenë një faktor në jetëgjatësinë e tij të pabesueshme. Siç e thotë vetë njeriu: “Unë jam një njeri i vjetër kokëfortë dhe nuk pranoj të heq dorë.” Diabeti është i njohur të prekë 18.8 milionë njerëz në Amerikë, me rreth 7 milionë më shumë që jetojnë me sëmundjen pa e ditur. Diabeti i tipit 1 është gjendja më pak e zakonshme dhe ndikon në rreth 3 milionë njerëz në Amerikë. Mjerisht, jetëgjatësia e jetës është më e ulët për shumë njerëz me diabet për shkak të një sërë komplikacionesh shëndetësore. Këto përfshijnë goditje, retinopati, sëmundje të zemrës, dëmtime të veshkave, neuropati dhe amputim.

Profesor i inxhinierisë mekanike Krause, i cili më parë ka punuar si profesor i inxhinierisë mekanike në Universitetin e Uashingtonit, ha ushqim të mjaftueshëm për të kontrolluar trupin e tij. Ai raportoi të thoshte: “Për ta mbajtur diabetin nën kontroll, hani vetëm ushqimin që ju nevojitet para se të keni aktivitete për të kryer. Unë haja për të më mbajtur të gjallë në vend që të haja gjatë gjithë kohës ose për kënaqësi”.

Arra dhe kumbulla për mëngjes Ushqimi i tij përbëhet nga arra dhe kumbulla për mëngjes, kalon drekën dhe ka sallatë me mish për darkë. Krause u diagnostikua pasi insulina u bë gjerësisht e disponueshme, në vitin 1926. Vëllai i tij i madh vdiq për shkak të diagnostikimit vitin e ardhshëm. Krause kujton incidentin në mënyrë të qartë, dhe fjalët e tij me siguri theksojnë se sa larg është trajtimi i diabetit.

“Unë pashë që Jackie vdiq i uritur. Para insulinëS, diabetikët thjesht do të vdisnin sepse ngrënia nuk bënte dallim: çdo gjë që haje nuk mund të koordinohej dhe ti do te vdisje i uritur, sepse trupi yt nuk mund të merrte asgjë. ”

Edhe pse Krause dhe Wu kanë punuar së bashku për të ruajtur shëndetin e tij, Krause ka ende një këshillë sa herë që e lë zyrën e tij. Ai me sa duket thotë: “Unë e kam bërë këtë për 80 vjet dhe më ka zgjatur deri më tani dhe jam ende këtu, kështu që kush do të më tregoje se si ta bëj këtë? Unë kam qenë duke bërë këtë që para se të keni lindur. “Wu raportoi me një të qeshur.

Urime për Bob Krause nga Diabetes.co.uk!

 

Print Friendly, PDF & Email